umutoglumm Bugün detaylı ultrasona girdim son adet tarihine göre aslında bebek 23 haftalık ama gebeliğin başından beri bir hafta kadar geriden geliyor ilçede yaşıyorum buradaki Dr geç dollenme olabilir demişti. Bugün de normalde 22 hafta civarı olması gerekiyordu. Başından beri ilçedeki hastaneye gittiğim için elimde doğru düzgün ultrason görüntüsü de yoktu. Şehir hastanesinde bugün detaylıya girdim bir sorun çıkmadi çok şükür ama Dr bebekte gelişim geriliği olabilir dedi 21 hafta ile uyumlu bebek genetik bir hastalığı olabilir karnından sıvı aldirmani öneriyorum bu şekilde karnında erken ölebilir de dedi. Verdiği kağıda baktım baş çapı 21 hafta ile baş çevresi 22 ile karın çevresi 20 ile bacak boyu 22 hafta ile uyumlu yazıyor… Bu normal mi başına böyle bişey gelen var mı çok kötü hissediyorum. 😞😞
umutoglumm umutoglumm 2 hafta sonra tekrar gel hem düşün hemde tekrar ultrasonla ölçüm yapalım dedi 😞
Sezei umutoglumm birşey söylemek istiyorum eğer eşiniz ve sizin boyu çok uzun yapılı insanlarsanız bunu düşünüp stres yapın kendinize ortalama boylarda veya biraz minyonsanız çok normal doktorlar herrrşeyi söylüyor bana ve bir çok tanıdığıma neler söylediler bebekler sağlıklı gayette lütfen strese girmeyin bebeğe daha zararlı elimizde değil ama başka bir uzmandan görüş alabilirsiniz en azından içiniz rahatlar kızmayın ama ben yaşlı insanların daha tecrübeli görmüş geçirmiş olduğunu düşündüğüm için yeni nesil kendini riske atmak istemeyen doktorlara çok güvenemiyorum sağlıklı bebeği almak istediler kardeşimin karnında ölü diye daha ne diyebilirim bilmiyorum lütfen sakın üzülmeyin
Raflesya umutoglumm Benim bebeğimde 3 hafta kadar bir gerilik vardı doktor o kadar olumsuz konuşmuştu ki yıkıldım 1 ay ağlayarak geçti.Mikro sefali falan dendi hatta.Karnımdan sıvı almaya da zorladı her gittiğimde.Sıvı aldırınca da bir garanti vermiyor bir sakıncası yok demiyor risk var.Ben sıvı aldırmadım ne gelirse Allahtan diye.Gebelik sonlandırma gibi bir düşüncem yoktu.Sizin varsa öyle bir düşünceniz tabiki yaptırabilirsiniz sıvı alma işlemini.Fakat 1 ayın sonunda tekrar gittiğimde bebeğimin başı gayet haftasıyla uyumlu hiçbir sıkıntı yok mikrosefali gibi bir hastalık söz konusu değil ayrıca öncesinde suyumun falan az olduğunu söylemişti 1 ayın sonunda ne hikmetse ne suyumda sıkıntı vardı ne de bebekte.Size tavsiyem bol proteinli beslenin günlük muz yoğurt süt kaşar et tavuk balık ceviz badem ne buluyorsanız yiyin ağzınız boş durmasın gerçekten bunun faydasını gördüm.
buse76 umutoglumm böyle durumlarda başka bir doktora daha görünmek mantıklı tek doktorla kalmayın derim karnında ölür ne demek yaa hemen başka hastaneye geç belki de sorun yok sıvı aldırmanın da riskleri var ama onlardan bahsetseymiş doktor
nazliguneyli10 Valla benim ilk gebeligimde ki kızıma ben detaylı falan yaptırmadım o zamanın şartlar pandemi vs yaptiramadim ama normal ultrasonda hep karın çevresi geriden geliyor falan diodu bütün doktorlar bı sıkıntı olmadı bazen geç döllenme olabildiği için son adet tarihi ile uyumlu olmayabiliomuş şimdi kızım 6 yaşına giricek organlarında kalbinde vs bı sıkıntı yoksa ve çok geriden de gelmiyo ay farkı gibi bence bı süre sorna yakalr
umutoglumm nazliguneyli10 yanımda oğlumun belgeleri yoktu ama eve gidince bakicam bende eşimde minyonuz ilk çocuğum da da geriden geliyordu diye hatırlıyorum ama emin değilim. Dr bir hafta gibi bir süreyi çok problem etmiyoruz ama dolu dolu 2 hafta geriden geliyor falan dedi ,😞
umutoglumm Elisa0110 evet onu da sordum ama o sadece down sendromu için falan bir sürü genetik hastalık var ondan mı plasenta da mi sorun var diye bakmak için sıvı almamız şart dedi 😞
aslmoms Öfffff. Zaten sinirlerim tepemde . İyice tepeme çıktı. Geçen hafta banada kalp ile alakalı nadir görülen bir rahatsızlık söylediler. Pazartesiye kdr ağladım. Bütün aile korktu ağladı. Pazartesi gittim birşey yok dendi.
umutoglumm aslmoms ya inşallah 2 hafta sonra bana da öyle der. İlçedeki Dr a tekrar gidip fikir alsam mı diye düşünüyorum çünkü Dr eğer başından beri böyleyse sorun yok dedi ama elimde belge olmadığı için bilemiyorum 😞
Betbet34 umutoglumm canım bence çok kafaya takma ve başka doktorada git görün. Benim arkadaşımıda öyle korkuttular 2 hafta geriden geliyor falan dediler kız günlerce perişan oldu ağlamaktan şimdi çocuğu doğdu 5 aylık maşallah turp gibi tontişte. Bence çok zorda kalmadıkça sıvı aldırma çünkü sonrasında ölüm riski vs oluyor bebekte. Benimde adet tarihime göre 10 gün geride doktor son adet tarihin 5 ağustos değil 15 ağustos diyeceksin başka doktora gidersen demişti geç döllenmişti.
aslmoms Ultrason yanılma payı/ geç döllenme. Sakın kendinizi üzüp ağlamayın. Benimde geç döllenme 1,5 hafta geride. Kilosu azdı. Hemen kuruyemiş kaşar fln yedim kilo aldırdım. Sakın lütfen 2 hafta ağlamayın.
aslmoms umutoglumm 2 hafta zehir gibi geçecekse ihmal etmeyin gidin baktırın. E nabıza düşüyor sonuçlar. Ben birşey olduğunu düşünmüyorum.
aslmoms umutoglumm aynen hergün muz, kuruyemiş, kaşar vs yiyorum. Forumda araştırın kilo aldıran yiyecekler diye
zeynsh Benimde geç döllenme sebebiyle bir hafta geriden geliyordu ama bu gelişmemiş büyümemiş demek değil ki regl sonrası daha geç bebek oluşmuş demek, neden böyle demişler anlamadım siz bence başka bir doktora da gözükün 😕
umutoglumm zeynsh evet bende belirttim baştan beri bir hafta geride geç döllenme demişlerdi diye ama yine de öyle şeyler söyledi ki 😞
umutoglumm Sezei evet ben 155 eşim 170 ve minyonuz yani. Sonuçta bizi de görüyor karşısında neden boş yere bizlerj de strese sokuyorlar anlamıyorum
Sezei umutoglumm hiç stres yapma o zaman bitanem yani minyon bir bebektir sağlıklı sıhhatli olsunlar gerisi hiç önemli değil inan rabbim sağlıkla kucağınıza almayıda nasip etsin ♥️
ecemdksl Yani anne baba minyonsa çocuğun da genetik olarak oyle olması çok normal degil mi? Mesela bende eşim de uzun boylu ve zayıfız özellikle benim bel çevrem vücuduma göre incedir. Ultrason ölçümlerinde 2 çocuğumda da hep karın çevresi geriden geliyordu. Ama benimkilerde yaşıtlarından daha uzun boyludur çünkü benim boyum 175 babanın 180 çok normal yani..
umutoglumm ecemdksl Dr da ileriki haftalarda böyle oynamalar olabiliyor ama bu haftalarda orantılı gitmesi gerekirdi falan dedi 😞 sizinde bu haftalarda küçük çıkıyor muydu hatırlıyor musunuz acaba 😞