betuussss16 Çok geçmiş olsun. İkili bir tarama testi, risk gösterir ama tanı koymaz. Daha önce amniyosentez vermiştim ben. Açıkçası maddi durumunuz varsa önce fetal yaptırsanız, o da tarama testi ama onda da risk çıkarsa amniyosentez düşünseniz nasıl olur? Amniyosentez devlette ortalama 6 haftaya çıkıyor, özelde benim 3 hafta sürmüştü. Fetal dna ise 1 haftaya sonuç veriyor. Eğer o da yüksek risk derse diğerini tercih edebilirsiniz. Özelde amniyosentez de maliyetli, geçen sene 30 bin ödedik. Devleti bilmiyorum. Ama sonuç alana kadar bebek büyümüş oluyor. Ek başka hastalığı varsa o da çıkmış oluyor tabii. Bazen down sendromuna eşlik eden kalp ve bağırsak sorunları da olabiliyor, o sebeple bir de ilk dönem detaylı ultrasonuna gidebilirsiniz. İlla gebelik sonlandırması için değil ama takip edilir, daha büyük hastanede doğum düşünürsünüz vs gibi sonraki işler için önemli bilgiler verebilir size. Amniyosentez kötü bir şey değil ama şahsen son seçeneğim olurdu. Adım adım gitmek isterdim. Doktorunuz ne diyor? Ya da başka doktora görünseniz, iyi bir perinatoloğa gitseniz?