Hazallnisa Minikkkk_0 bende ilk gebeligimde serum almıştım üç kere falan ona rağmen 9la sezeryana girdim
Minikkkk_0 Hazallnisa benimde yine o civarlardaydı. 3 yıldır yükselmiyor benim asla ne yaparsam yapayım
susamli8 gonul0709 bana da doktor bugün o ilaçtan yazmış ama doktoruma soramadım o ilacı kullanmaya başlayınca diğer B12 ve diğer ilaçları kullanmayı birakicam mi ?
gonul0709 Hazallnisa ben direk hapla birlikte meyve suyu içiyorum suyla içemiyorum maalesef midem bulanıyor
cansukccc Hazallnisa ben onferon kullandım 8 den 21 yükselttim tabi beslenmede önemli ilacı içip 2 saat bir şey yemedim etkisini göstersin diye sürekli et tavuk ıspanak yedim şuanda da kaşık olarak kullanıyorum bence en iyi etkisini göstermesi için 2 saat boyunca bir şey yemeyin özellikle çay kahve süt ürünleri emilimi azaltıyor
Hazallnisa cansukccc sabah kahvaltidan iki saat önce içiyorum akşam da yemekten iki saat önce veya iki saat sonra
bilgia Hazallnisa benim de normal de de düşüktü şuan 6.5 fertamir suda çözülen var onun bence etkisi baya oluyor tadı da güzel meyve suyu gibi ama tabiki içmeyi bıraktım kabızlık sorunum vardı tekrar başlamam gerekiyor bol bol ıspanak balık yemek gerekiyor
Hazallnisa bilgia evet onun hapı bende de kabızlık yapıyor çok rahatsız edici o yüzden doktor ocean mikrofer yazdı o bağırsaklarını yormaz dedi
ozklay Hazallnisa Ben de de var doğumum yaklaştığı için demir takviyesi yapıldı damardan, 8 ’in de yine takılacak.
ecemciik Hazallnisa 28 gün önce doğum yaptım, hala demir ilacı içiyorum, hala demirim düşük. Ciğer falan yemem lazımmış, kırmızı et falan ama yemediğim için sanırım, dikkat edin.
Novamom_ Hazallnisa bana da sidefer damla diye bi demir ilacı verdi doktorum benimde düşük bakalım iş görücek mi
minikkalbinaneysi Hazallnisa ben ilk gebeliğimde temiz içerikli demir takviyesi kullandım ama sonlara doğru değerlerim yüksek kalmaz düşer diye dr daha etkili takviye vermek istedi ben almadım çnkü iceriği bilmezsem almıyorum. Ekstra hergün ama herrgün katı sıkacaktan 1 pancar yarım portakal sıktım içtim. Demir deposu pancarı c vitaminiyle destekledim cay kahveyi kahvaltı peşine yemeklerden hemen sonra içmedim. Degerlerim düşmedi sınıra da inmedi. Şimdi yine aynı şekilde devam edip bir de kuzu etiyle destekliyorum haftada en az 3 kez et yiyorum. Tavsiye ederim pancar suyunu 🌸
1ogrencianne Hazallnisa benim de hep düşük çıkar. İlk gebeliğimde de bunda da ferittin değerim 2’lerdeydi. İkisinde de damar içi demir serumu uygulandı. Hızlı yükseltmesi için. 6.5 aya giriyorum hala bir düşüş olmadı şükür. Belki son aylarda hap şeklinde kullanırım sabit kalması için. Çok düşük olunca serum öneriyorlar genelde doktorlar
Hazallnisa 1ogrencianne sizin baya düşmüş doktor bebeğin zeka gelişimini etkiler dedi 9 için ve doğumda kanama riski olur dedi ben çok endişelendim
1ogrencianne Hazallnisa HGB değeri mi 9? Zekâ gelişimini duymamıştım hiç düşük riskini duydum da. Bana düşük olur çocuk tutunamaz demişlerdi. Hemen önlem alınca bir sıkıntı yaşamadık çok şükür 🤲🏻🤲🏻