rvsss 34 haftalık doğum yaptım bebeğim 16 gün küvözde kaldı 11 günü entübeydi cihaza bağlıydı. Beslenmesini ağızdan direkt mideye yapıyorlardı zaten entübeyken çoğunlukla anne sütü vermeye çalışmışlardı doktorumuz öyle daha hızlı iyileşeceğini söylemişti hep sürekli anne sütü istiyorlardı. Bizimde cihaz değerlerimiz hep en üst seviyelerdeydi hatta bazen o bile yeterli gelmiyordu, bi ara pek ümitli de konuşmamışlardı ama çok şükür toparladı. Enfeksiyonu vardı evet enfeksiyon tedavisi en az 7 gün sürdüğü için solunumu yoluna girse de ilaç bitmeden çıkarmazlar. Gerekli bakımlarını yapıyorlardır merak etmeyin, benim kızımın elleri falan diğer bebeklere göre daha çok morarırıyormuş mesela hastanedeyken onun için ayrıca morluk kremi bile kullanıyorlardı. Entübeyse ağladıklarında falan sesleri çıkmıyor maalesef ama gazı varsa bi sıkıntısı varsa oradaki hemşireler anlayıp gerekli işlemi yapıyorlar. Çok zor bir süreç
Biliyorum ama bebişlerimiz her şeyi hissediyor. Küvözdeyken ben nezaman kötü hissetsem bebeğiminde durumu kötüydü ama biz toparladık iyi olacak kavuşcaz dedik, her gittiğimizde ellerine ayaklarına dokunup onu ne kadar sevdiğimizi nasıl beklediğimizi anlattık durumu toparlamaya başladı. Doktorumuz da hep dedi siz bu kadar güçlü durmasaydınız bu kadar hızlı çıkmazdı, burada gördüğüm en önemli iki şey ailenin psikolojisi ve anne sütü diye. O yüzden siz iyi olun, bebişinizin iyi olacağına inanın ki o da daha iyi olsun🌸 İnşallah en kısa zamanda sağ Salim toparlanıp çıkar, kavuşursunuz 🙏