19054206 Kızlar bebeğimin cinsiyeti erkek böbrek gelişimi tam sınırda çıktı dört milim olması gerekiyormuş en fazla bizimki de dört milimdi tam sınırda olduğu için doktor beni Perinatolojiye gönderdi iki hafta sonra tekrar gideceğim erkek bebeklerde böyle şeyler oluyormuş ama ciddi bir sorun değilmiş bebek büyüdükçe böbrek genişlemesi de düzelebilirmiş bunu yaşayan anneeler var mı acaba bana bilgi verebilir misiniz çünkü ister istemez içim çok huzursuz
happyela 19054206 Benim oğlumda da vardı ama 7 yıl oldu tabi kaç milimdi hatırlayamadım canım. Ama doktorum da bana o zaman aynı şeyi söylemişti. Erkek bebeklerde olabiliyor takip edelim demişti gerçekten büyüdükçe düzelmişti .
atesvesu 19054206 ben kız bebeğe hamileyim ayrıntılı USG de böbrek genişlemesi çıktı tam sinirdaydi doktor bana dedi ki biz bunu erkek bebeklerde görüyoruz normal ama kız bebeklerde normal değil demisti 2 ay sonra tekrar gittim çok şükür genişlik artmamis tam sinirdaydi sizde korkmayın erkek bebeklerde daha çok oluyormuş bu durum
Aylin_1721 19054206 kızımda yaşadim şuan 7 buçuk aylık, gebeliğin 23 haftasından beri perinatoloji takipli hala gidiyoruz ilk oğrendigimizde biri 6 biri 7 ydi ve 13e kadar büyümüştü doğduğunda sonra yavaş yavaş duşmeye başladi daha 2 gün önce götürdüm böbrekleri icin ultrason günü almaya Allah’ın izniyle artmaz kontrol amaçli bakiyolardir belki hiç genişleme olmaz bana sınır 5in altı dendi içinizi ferah tutun
19054206 atesvesu evet doktorda erkek bebeklerde oluyor genelde dedi ama işte içim bi huzursuz oldu içimi rahatlattınız bi nebzede olsa çok teşekkür ederim
emineuc Detaylı ultrasonda erkek bebeğim 4.1 mm çıkmıştı, doktor muhtemelen normal ama bir de perinatolog baksın demişti. Gittik iki hafta sonra o da normal ölçtü hiç merak etme dedi, erkek bebeklerde oluyormuş genellikle
19054206 emineuc inşallah benimde iki hafta sonraki kontrolümde normale dönmüş olur çok teşekkür ederim
atesvesu 19054206 rica ederim abim hiç stres yapma Allah in izniyle birsey olmaz korkma doktor benim yüzüme karşı dedi ki ilerlerse yeni doğana verilir doğar doğmaz tedavi edilir dedi başka bir hastaneye daha gidip ayrıntılı USG yaptırdım orda ki doktor beni hiç korkutmadi tam sınırda korkma önemli olan bunun artmaması dedi çok şükür hiç artmadı
19054206 atesvesu doktor tam sınırda olduğunu söyledi ciddi bi sorun olmadığını belirtti ama ne kadarda olsa kafama takıldı inşallah zamanla düzelir tek duam
19054206 Aylin_1721 bizimkindede 4 çıktı tam sınırda dedi normalde erkek bebeklerde oluyormuş demekki kız bebeklerdede olabiliyormuş peki şuan küçülme oldumu kızınızda
atesvesu 19054206 benim kızımda 5 e yakın çıktı canım kontrole gittim yeniden genişlik artmamis sınırda kalmış bir sorun olmaz dedi doktor erkek bebeklerde olağan bir durummus çünkü geçiyormuş kız bebeklerde tehklikeliymis olması
Aylin_1721 19054206 doktor banada kız bebeklerinde daha çok görünür demişti enfeksiyona daha açik diye heralde en son 3 hafta önce bronşit oldu o sıra idrar yolu enfeksiyonu geçirdi az yapmasından ve renginden anlamıştım ama çok yüksek değildi doktor böbrek genişlemesi olan bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu olma olasılığı çok yüksek dedi bende böbreğe yordum o yüzden en son sağ böbreği sınırin altına duştu sol 7 bucuktu ayın 9unda ultrasona göturucem o zaman ögrenicem
19054206 atesvesu inşallah bi sonraki kontrolümde geçmiştir gerçekten içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim
Ceku256 19054206 hayır normal kadın doğum uzmanıyla devam ettim. Detaylı ultrasonda perinatoloji uzmanı fark etti daha sonra kendi doktoruna söyle takip edilsin dedi kendi doktorumda baktı zamanla zaten geçmişti doktorum her seferinde bakıyordu doğduğu zamanda çocuk doktoruna söyledim ultrason yaptılar.
19054206 Ceku256 anladım çok şükür geçmiş sizinki inşallah bizimkide en kısa sürede geçer normale döner
lina_2026 19054206 bende dün bakildim perinatolojiye bana da aynısını söyledi kaçınci haftadasınız siz
19054206 lina_2026 22 haftalıkken öğrendim detaylı ultrasonda şuan 24üm yarın tekrar gidecem inşallah bakalım yarın belli olacak siz kaçıncı haftadasınız
nurozgur 19054206 bende iki gün önce aynısını duydum 17+5, böbrek 4.8 çıktı. Ama doktorum suyun gayet güzel buda idrarını yaptıgını gösterir dedi , birazda araştırınca erkek bebeklerde çok sık rastlandıgını büyüdükce kayboldugu eger ultrason zamanında idrarınını bebek yapmadıysano anda da yüksek çıkabilirmiş..