Hamilelik gerçekten düşünme işi. Düşünmemen gerek. Stres yapmaman gerek. Her ay adet tarihi beklememen gerek. İlk gebeliğimde doktor bana sende pcos var sen çok zor hamile kalırsın demişti. Çok üzülmüştüm. Sonra başka doktora gittim. Bana sen çok sağlıklısın ama hamile kalmak kolay bi iş değil dedi. Önüme bir rahim resmi koydu. Gösterdi. Sence bunun gerçekleşmesi bu kadar kolay olabilir mi dedi. O kadar hal vermiştim ki. Hiç beklentiye girmedim ve ilk ay hamile kaldım,
İkinc gebeliğim mesleğimden dolayı zamanlaması olması gerekti. Belli aylarda hamile kalma gerekti yani. Çok stres yaptım. Her ay adetim gelmeden acaba hamilemiyim diye soruyor en az 5 gün önceden test yapıyor. İlişkiden sonra hemen yıkanmıyor ayaklarımı yukarı dikiyordum. Bi türlü olmadı. Artık ümidi kesmiştim. Son ay eşimle kendi memleketlerimize gittik ayrı ayrı. Ve ben çok güzel bi tatil geçirdim, serin bi yayla evinde annem ve babamla telefonunun bile çekmediği bi yerdi. O tatilin sonunda eşim geldi ve tek gece ilişki oldu. Tüm ay boyunca. Eve geldim ve hamile olduğumu öğrendim. O ayı diğerlerinden ayıram neydi? Beklentim yoktu. Kafam rahattı. Çok mutluydum. Acaba bu ilişkiden hamile kalır mıyım diye sormadım. Hatta o kadar sormadım ki her ay 5 gün önce test yapan ben, o ay eşimin ısrarıyla günüm geçince test yaptım.
Kafanız rahat olsun. Ve inanın olmuyorsa bi sebebi vardır.