Ddmyvz Iyi geceler kızlar 🙂 Bebek tuzlama hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Sizin böyle bir adetiniz var mı ?
aasenamerve Ddmyvz iyi geceler 😊 ben Gaziantepliyim eşim Antalyalı Antalyada yaşıyoruz. Benim annem de eşimin annesi de kesinlikle tuzlama taraftarı ama biz gerçekten çok araştrdık ve tuzlamayacağız. Birçok çocuk doktorunun makalesini okudum videosunu izledim bizzat eşimin arkadaşı çocuk doktoruna sorduk kesinlikle yapmayın dediler. Bebek güya kokmasın diye tuzlanıyor ama ben terleyince kokmam diyen 1 kişi bile görmedim ben. Doktorlara göre tuzlanan bebeklerde taze deri tuzu emdiği için vücuttaki su oranı düşüyor. Malesef ölümle sonuçlanan bile oluyormuş. O anda gözle görülür etki etmese bile ileriki zamanda tuzlanan bebeklerde karaciğer ve böbrek hastası olma riski ciddi oranda artıyor diyor uzmanlar. Bi gelenek için bebeğimi riske atamam. herkesin düşüncesine saygım elbette var ama bilim diye bir gerçekte var. Nacizane fikrim 😊
jrarya Ddmyvz annem tatar babam acem her iki taraftada tuzluyolar eşim arnavut kayınvalidemlerdr tuzluyolar var öle bi adet yani ama ben bebeğime yaptırırmıyın hiç bilmiyorum doktoruma danışırım heralde bilimsel boyutuna bakarım zararı yoksa yaparım gibi ☺
Tgbrl Ddmyvz Bizimde adetimizdir ama eşim tarafında yok onlara saçma geliyor ama benim ailem bana ve kardeşkerime yapmış haşk arasında hiç duymadınız mı, tuzun az mı geldi? Diye söylenir kötü koktuğunda gerçekten fark var tuzlanmayan bir insanın teri kötü kokuyor... Ama ben tabii çocuğumu o videolardaki gibi tuza basmıycam. Suyun içine bir avuç tuz mersin çiçeği ve diğer istediğiniz kokulu çiçekleri koyup karıştıcam sonrasında yaprakları ince bir tülbent ile süzüp o su ile çocuğumu yıkamayı düşünüyorum. Zaten normal tuza bastığınızda havale geçirme oranı çok yüksek bu bir tehlike bu konuda haklısınız.
secl-ahmet Biz mersinliyiz ve yillardir yapilan birsey bizim oralarda teri kötü kokmasin diye yaparlar bana kalsa pek önemli degil ama eminim kayinvalidem filan için vazgecilmez☺
Parpali secl-ahmet ise yariyormu peki mesela sana yapmislar mi terin kokuyo mu hayir yani ise yariyosa yapalim bizde 😂🤗
secl-ahmet Parpali vala eskileri bilirsin iste inandiklari seyden vazgecmezler bide tek tuz degil sekerle tuzu iyice beraber döverek bebegin tüm vucuduna suruyorlarmis ☺
KezbanAyhanKorkmaz Parpali beni tuzlamışlar ama terim leş gibi kokuyor😂😂 tuzlamasalar yeşil dumanlar salardım heralde😂
Denizim Ya cok sacma bende tuzlamam,bizleride tuzlamislar ama ben istemiyorum, cok sacma,bir kere kuzenimi tuzlarlarken gormustum nasil korktum agzinin icine bile tuz atiyorlar bebek olecek sanmistim🙈
MerveHandeSyed Denizim tuzlamak öyle birşey değil bizde minik minik olur tuz yumuşakça ve az olarak hatta suyla karıştırılıp koltuk altı bacak araları vs sürülür sadece tuzlama çok sakıncalıdır zaten
deletedmom11 Ayyy ciddimisiniz iLk kez duydum tuzLayımda kokmasın sözü böyLemi uyguLamaya döküLüyo 🙈🙈🙈 tuzLayınca kokmayaydı hepimizi yaparLardı heraLde 😳😳😳
Deryacato Kizlar vallah annem diyo bana yapmis kücükken benim yazin sicakta yüzümde islaklik görünmez hic sadece koltuk alti terlerim yazin oda normal ama kokmuyor 😌😌😌 kötü bisey degil yani
Alinmavi Deryacato emin ol onunla alakasi yok. Bebekken tuzlandin doye kokmamazlik olur mu herkesin yapisi farkli. Kimisi cabuk kokar kimisi hemen kokmaz. O zaman dunyanin geri kalani komple les gibi kokmaliydi. Ama en pis kokanlar bu tur batil inanclari yapan cografyanin insanlari. Ayrica olumle biLe sonuclanabilen riskleri var. Eskiler cahilliginden yapmis simdi bilgiye erismek cok kolay. Bebeginizi riske atmayin.
Nurerdgn Ddmyvz annem de bebegin ilk banyosunda son suyuna tuz ekleyip karıştırıp onla cocugun vucudunu ovar ve iyice durular bana degisik gelmiyo cunku annem 3 yegenimin 3unu de o sekilde yikadi ve maasallah subhanallah hic bi sorunlari yok valla bilmem ama ne varsa eskilerde var kizlar simdilerin doktorlari bile bi acayip valla annem yapalim derse karsi cikmam ne yegenlerimin ne bizim hicbirimizin teri kokmaz annem hepimizi o şekilde yıkamış yani bi sorun olacagini sanmiyorum...
yokolmuyor Ddmyvz bende duymuştum.... fakat bir çok çocuk doktoru haberlere çıktı bu konu ile ilgili ve bebek için çok sakıncalı olduğunu bildirmişti...
Obsesifk Biz karadenizliyiz bizde de o tuzlama muhabbeti var ama asla bebeği öyle olduğu gibi tuzun içine basılmaz yani suyuna bir avuç karıştırılır dökülür sonra durulanır diğer türlü sıkıntı.
Meroll Nir gelenek şeklinde biz de de tuzlama var.Bir sakıncasını görmedim herhalde 2. Çocuğumda yaparım😊
NaimeYilmaz Ddmyvz kuzenıme yapmıslar zamanında 15 yasında suan ve yazın kısın sureklı terler ve kötü kokuyor
Ecee Ddmyvz eşim malatyalı onuda tuzlamıslar adam ne terliyor ne de kokuyor 😂 Kayınvalidem de bebegi tuzlayalım diyor ilk banyosundan once yapılması gerekmiş 🙄Derisi daha ince tuz yakıcak bende karar veremedim tuzlama işine😏
bynduru Merhaba arkadaşlar.Ben kolay kolay terlemem.Spora da gitsem cok sicak bir yerde de bulunsam.Bazen ellerim şişiyor ama az terliyorum.Terleyince kokuyo tabi .Bir yaz doktora gittim.Bu durumu anlattim.Ilk sordugu sey seni tuzlamislar mi bebekken oldu.Ter bezlerin yanmis olabilir dedi.Ateslenince dikkat et ter ile atamazsan icine vurur dedi.Gonderdi.Şimdi ilk hamileligim ve bebegim agustos ortasi dogacak sicaklarda ona bir sey olur diye bile korkuyorum.Illa ki tuzlayacagiz diyenlere saygi duyuyorum.Sevgiler