bimucize öncelikle bütün kötü yorumlara, negatif doğumlara kulaklarınızı tıkayın, neden mi?
Ben evlenmeden önce her genç kız gibi gerdek kaybım vardı çok korkardım, çünkü benden önce evlenen arkadaşlarımdan çevremden hep çok zor, şöyle böyle negatif şekilde anlatılırdı, bunun üzerine evlendim ve vajinismus hastası olmuşum megerse, ( vajinismus kendini istemsizce kasma ilişkiye giremem) kafamdaki o kadar hikaye anı hepsi mi kötü anılar olur hepsi de kötüydü, biri de demedi ki herkes nasıl yapıyorsa sende öyle yaparsın. Neyse tedavi oldum bu hastalığı aştım, sonra hamile oldum. Herkes doğum şöyle zorda böyle zorda şöyle acı çektikte, bu şekilde anlatmaya başlayan kimseyi dinlemedim, kulaklarımı tıkadım, ay çok zor vah çok zor diyen insanlara da kendime de şu cevabı verdim, dayanılmayacak olsaydı kimse 2. 3. Çocuğu yapmazdı, dayanılmayacak olsaydı kimse çocuk yapmazdı, bu insanın doğasında olan bişey, doğurmaya müsait olarak yaratılmışız. Ve gelelim sonuça çok güzel bir doğumum oldu, evde suyum geldi gayet sakindim hastaneye gittik, beni sadece alttan muayene zorladı, oda vajinismus hastası olduğumdan dokunduramamak zorladı, bunun üzerine ebe ya epidural doğum yada sezeryan önerdi, sezeryanı mecbur kalmadıkça asla kabul etmem epidural olsun dedim, prenses doğum oldu, ve hep şükür ediyorum , şimdi yine hamileyim hep dua ediyorum ilk doğumum gibi kolay olsun diye,
Burada anlatmak istediğim negatif hikayelere kulaklarını tıka, kendine başarabilirim de, herkes nasıl yapıyorsa bende tabiki yaparım de, ucunda ölüm yok ya, hem öyle de olsa kimse ztn doğurmaz çoğalmazdı de. Böylece doğum korkularını yenersin. 🌸