geçmiş olsun. daha önce ben de yaşadım. zor bir dönem ve stres asla yönetilmiyor. ben sizin yerinizde olsam ense kalınlığını pek önemsemezdim,
fetal DNA sonucu nasıl? oran düşük mü yüksek mi? fetal fraksiyon ne kadar? bunlara bakardım.
fetal fraksiyon, izole edebildikleri bebeğin plesanta kaynaklı dna örneği. yani bire bir çocuğa ait dna değil. yani kontaminasyona açık bir durum. 11. hafta demişsiniz, fetal fraksiyon düşük gelmiş olabilir buna dikkat edin. fetal fraksiyon yüksekse testin doğru çıkma oranı da yüksek oluyor. benim de öyle oldu. 11. hafta da fetal fraksiyon oranım ortalamaya yakın olduğu için firma normal kabul edip sonucu ulaştırdılar elime. %88 oran t21 ile hayatım karardı. bu arada ultrasonda çocuk normal. ense kalınlığı normal burun yapısı normal kalp normal. cvc yaptırdım oranım %95lere yükseldi. gebeliği 4. ayda sonlandırdık maalesef. şunu söylemek istiyorum. ultrason bir tarama yöntemi olabilir ama risk oranı yani yanlış karar verme oranı yüksek. fetal DNA %98 doğruluk oranı var tarama testlerinde bu en iyisi. cvs daha güvenilir. ama riskleri var. ama kesin tanı amiyosentez ile konuluyor. yaş büyükse kesinlikle tavsiyem amiyosentez yaptırmanız. tabi ki güvenilir bir doktorda. deneyimli olan bir doktor olmalı. ben 2. gebeliğimde bu şekilde yaptım. riske atamadım. %2 ihtimal yanılma payı bana çok geldi. tekrar aynı süreçleri kaldıramayacaktım. zor kararlar.