Kızlar biraz uzun olabilir ama bekleyen arkadaşlarım var 🥰 ben 1,5 senelik bir uğraşın sonunda tam tedaviye aşılamaya karar verdiğim gün hamile kaldığımı öğrenmiştim çok sevinmekle beraber malesef korku ile başlamıştık çünkü bende gebelik öncesi şeker sorunu vardı. Direkt insülinle yola devam etme kararı almıştık ve tabii sıkı bir diyete de girmiştim. O kadar çok korkuyordum ki bebeğimi kaybetmekten. Neredeyse yirminci haftaya kadar çok stresli ve korkarak geçirdiğim bir hamileliğim vardı. Daha sonra hareketlerini hissedince bir nebze rahatlamıştım. Derken 23. haftada detaylı ultrasonda bebeğimin safra kesesi gözükmedi Ve bebeğimin kordonunda damar eksikliği olduğunu söyledi Tek arter tek ven tanısı aldık Doktor birçok hastalıktan bahsetti. . Bir çok araştırma makale yabancı makale çevirisi yaptım kafayı yemek üzereydim Daha sonra tabi biz başka doktorlara gittik. Başka doktorlar başka sorunlar da buldu. Artık kafayı yemek üzereydim. Daha sonra alanında çok iyi bir perinatolog bulduk ve amniyosentez yaptırmaya karar verdik. Doktora gittiğimizde doktor amniyosentez yapmaya gerek yok, sağlıklı bir bebeğiniz olacak dedi. Ve safra keseside gözüktü Allah ondan razı olsun.(Ali Ergün Ankara) Daha sonra tam rahatladık derken üçüncü trimesterda benim tansiyon sorunlarım olmaya başladı. Ama tamamen stres kaynaklı tansiyondu. Hastanede yükseliyor, evde gayet normaldi. Protein kaçağı testine falan da bakılıyordu. Hiçbir şey çıkmıyordu. Ama hastanede çıkması hastaneyi korkutuyordu. Tabii bu arada ben diyet ve insülinle ilerliyorum. Bebeğim şekerden hiçbir şekilde etkilenmiyordu Daha sonra artık doğum zamanım yaklaşınca doktorumla doğum şeklini konuşmaya başladık. bu arada doktorum araştırma hastanesindeydi. Bu kadar riske rağmen normal doğurabileceğimi iddia ediyordu. Çok rahattı.. Ama ben rahat değildim çünkü bu kadar araştırmanın sonucunda bendeki risklerle normal doğum yapmak çok büyük risk almak demekti. Açıkçası ben de bu riski göze alamazdım. Çok güvendiğim bir doktorla bu durumu konuştuğumda asla normal doğumun benim için uygun olmadığını, sezaryen olmanın anne ve bebek için de en sağlıklı yöntem olduğunu söyleyince ben sezaryen kararı aldım. Ve o gün geldi, doğum yapacağım hastaneye bir gün önceden yatış yaptım ve hastanede tansiyonum 15, 16, 17, 18 geliyordu. Tamamen stres ama hastane tabii bunu çok ciddiye alıyordu.Derken ameliyat başladı ameliyatta spinal oldum kola ele açılan damar ağrısı gibi bi ağrı vardı acıtmadı yani hemen ayaklarımda sıcaklık hissettim Sonta anestezi yapıldıktan sonra takıldığı için hissetmedim ameliyatta tansiyonum 20lere fırladı malesef doktorlarda çok korktu ama bebeğimin sesini duyunca dünya durdu benim için çok güzel bir andı iyi ki iyiki kalbimin sesini dinleyip sezeryan seçmişim bebeğimin kordonu düğüm olmuş ve kordonunda 1 damar eksikmiş gerçekten ve son hafta kilo alımı durmuştu ben bir an önce doğum yapmak istiyordum daha sonra odama çıkarıldım 1 saat boyunca titreme oldu baş ağrısı yaşadım malesef kahve içtiğim halde geçmedi ağrı kesici yaptılar ilk kalkış için 6 saat beklemek istediler ama ben hemen kalkmak istedim 3 saat sonra kaldırdılar evet o ilk kalkış zordu ama bunu yapmam lazımdı o gün tam 5 kez kalkıp yürüdüm gaz sıkıntısı yaşamamak için doğumdan 1 hafta önce hergğn kayısı yedim doğumdan 1 gün öncede kayısı özü yemiştim omyüzden gaz sorunu hiç yaşamadım ertesi günde hemen kaka yaptım bebeğim ne şekerden nede tansiyondan etkilenmemiş yanı başımdaydı bir daha doğururmuyum bilmiyorum ama hamilelik süreci benim için çok uzun ve yorucuydu sürekli stresi halindeydim ve malesef tansiyon yüzümden gebelik zehirlenmesi olarak değerlendirildim neyseki bitti gitti diyorum ben oğluma sağlıcakla kavuştum darısı sizlere kızlar hamilelikte bir çok risk olabilir önemli olan o riskleri güzelce araştırıp plan yapıp ona göre hareket etmek doğum sonrası bebeğimin safra kesesine baktırdım oda gözüktü Allaha şükür tek arterdende hiç etkilenmemiş zaten ben tek arteri çok kafaya takmıyordum eğer bu sorunlardan birini bile yaşıyorsanız içinizi rahatlatmak için bu kadar uzun bir hikaye yazdım HERŞEY GÜZEL OLACAK buna inanın 😍💕