senaayldz56 esralgn benim annemde beni doğurduktan sonra kardeşime hamile kalmış ben 3 aylıkken öğrenmiş o da öyle bişey olduğunu hatta bana 1 ay haram süt emdiğimi söylemişlerdi
esralgn senaayldz56 bende öyle biliyorum diğer bebeğin hakkına giriliyormuş ayrıca yaşı var ek gıda yemek verdiğinde daha da toparlar bebek kilo alır aslında onun için avantaj yinede araştırsın tabiki
Elisa0110 Hatice_00 kimse hamilelik oruca engel demiyor zaten kadının durumuna göre yorum yapıyoruz dimi tutup da her hamileyim diye post açana sen oruç tutma mı diyoruz. Hem hamile hem bebek emziriyor halsizlik oluyor susuyorum demiş buna istinaden tutma diyoruz. Gece gece ağzımı açtırma bnm yaa komiksin şöylesin böylesin sen nesin acaba he
gvnrzz senaayldz56 karnındaki cocugun sütü neden olsun. O zaman hamile kalır kalmaz süt akmalı gögüslerimizden. Asıl dogmus bebegin hakkı o. Rabbim istese hamile kalan kadından kesmez miydi o sütü. Dogar dogmaz verdigi gibi.
1tucee Melike6903 merhaba hamileyken oruç tutulmaz zaten kuzum içinde can taşıyorsun sen beslenmezsen bol su içmezsen vitamin almazsan bebeğin nasıl gelişsin büyüsün o yüzden tutma☺️
nurellanurrrr Kuzenimin 1,5 yaşında çocuğu var ve hamile 10 haftalık,ramazan başında doktora sormuş oruç tutmam da bir sakınca var mı diye,doktor da yanındaki çocuğa oruç tutturuyor musun da karnındakine tutturacaksın demiş,gülerek anlatıyordu :)
ogretmenannecik Hatice_00 En dindar sensin 😂 30 haftalıktan beri kaç tane doktor gezdim hepsi de asla oruç tutma dedi. Demek ki sen onlardan daha iyi biliyorsun. Koskoca doktorlar da hamileliğimin arkasına sığınmamı istiyor. Ne tuhafsınız gerçekten ya.
ikinciyesekeranne Melike6903 zorlandığınızı söylemişsiniz ve dinde isterseniz tutmayın diyor neden zorluyorsunuz?
Melike6903 senaayldz56 yok canım dinen bı sakıncası yoktur aslında büyüklerimiz eskiler öyle demiş öyle kalmış hiç bir aslı yok Ama hamileyken emzirmek insanı zorladığı için belli bı süre sonra emzirmeyi sonlandırmak en doğrusu çocuğum 2 yaşına girecek zaten insaAllah biraktiracaz memeyi Rabbim tüm annelere kolaylıklar versin 🤲🏻🌸
Deletedmom_987 Melike6903 23 aylık kızım var emzirirken tutuyodum 2.haftadan sonra bi titreme halsizlk oldu tm dedim tutmuycam meğer hamileymişim o yüzden dayanamıyomuşum emzirirken sorun yoktu çok emse bile dayanıyodum ama hem hamilelik hem emzirme birleşince çok zorluyo Allah müsade etmişken kendimize bu kadar yüklenmeyelim bebekte gelişim zamanında olduğu için tutmamak daha iyi olur bence 😊