Melike6903 Merhaba arkadaşlar 1 buçuk yaşında bebeğimi emziriyorum aynı anda 5 haftalık hamileyim ve orucumu tamamlamayi düşünüyorum fakat çok halsiz oluyorum çok susaziyorum sizin öneriniz nedir bu konuda
Hatice_00 Melike6903 hamikeliktede orucun zararı yok üç bes dokuz hiçbir ayında zararlı değil riskli gebe değilsen.ama dayanamiyorsan tutma çocuk bakmakta bi ibadet sonra kaza edersin
ecemk94 Melike6903 hadi kendinizi geçtim düşünmüyosunuz. Çocuklarınız adına yaptığınız çok büyük yanlış diye düşündüm. Önerim kendi sevabınızdan önce çocuklarınızı düşünmeniz
Hatice_00 Elisa0110 ne alaka 🤣🤣 cabalamak ne alaka anlamadım. aylarca aç kalmıyorsunuz ki riskli degilseniz hiçbir şey olmaz kendinizi korkutmayin bence bunlar tamamen bahane hamileliğin arkasına siginmaca
Melike6903 senaayldz56 yok canım dinen bı sakıncası yoktur aslında büyüklerimiz eskiler öyle demiş öyle kalmış hiç bir aslı yok Ama hamileyken emzirmek insanı zorladığı için belli bı süre sonra emzirmeyi sonlandırmak en doğrusu çocuğum 2 yaşına girecek zaten insaAllah biraktiracaz memeyi Rabbim tüm annelere kolaylıklar versin 🤲🏻🌸
Simayo Yahu oruç kişisel bir şey. Sizin biri doğmuş, biri doğmamış 2 tane çocuğunuza olan “temel” sorumluluğunuz varken, önüne neden oruç koyarsınız anlamıyorum, anlayamayacağım.
Elisa0110 Hatice_00 he he hamileliğin arkasına sığınıyoruz her sene ramazan da hamile kalıyoruz bizde zaten.
ogretmenannecik Hatice_00 En dindar sensin 😂 30 haftalıktan beri kaç tane doktor gezdim hepsi de asla oruç tutma dedi. Demek ki sen onlardan daha iyi biliyorsun. Koskoca doktorlar da hamileliğimin arkasına sığınmamı istiyor. Ne tuhafsınız gerçekten ya.
esralgn ecemk94 1.5 yaşında olduğu için ek gıda verip sütü kesmeli çünkü bende haram diye biliyorum eltimde aynı şekil oldu kesti sütü hemen
Hatice_00 Elisa0110 🤣 çok komiksin onu mu diyorum anladığını doğru anlamaya çalış bence hamilelik oruca engel değil iki cocugumda da tuttum riskim yoktu tutmayı tercih ettim doktorla görüştüm sakınca olmadığını söyledi ve tuttum ikisinde sağlıklı doğdu erken yada düşük kilolu degillerdi.
Hatice_00 esralgn yanlış biliyorsun haram değil ama sakıncalı olabilir çünkü erken doğum riski olabilir buda herkeste geçerli değil oladabilir olmayadabilir
ecemk94 esralgn ya allah aşkına azıcık araştırın lütfen. Kulaktan dolma hacı hocalara inanmayın artık. Diyanetten açın bakın. Böyle birşey yok
senaayldz56 esralgn benim annemde beni doğurduktan sonra kardeşime hamile kalmış ben 3 aylıkken öğrenmiş o da öyle bişey olduğunu hatta bana 1 ay haram süt emdiğimi söylemişlerdi
Elisa0110 Hatice_00 kimse hamilelik oruca engel demiyor zaten kadının durumuna göre yorum yapıyoruz dimi tutup da her hamileyim diye post açana sen oruç tutma mı diyoruz. Hem hamile hem bebek emziriyor halsizlik oluyor susuyorum demiş buna istinaden tutma diyoruz. Gece gece ağzımı açtırma bnm yaa komiksin şöylesin böylesin sen nesin acaba he