1 sene boyunca bununla uğraşmış biri olarak şunu söyleyebilirim,Dulcosoft+Teo nun Kaka Kitabı.
Aklınıza gelebilecek tüm rutinleri tüm alıştırmaları stickerları her şeyi defalarca denedim. (1 sene sürmesinin sebebi bez takmak istememesiydi kendi isteğiyle bezi çıkartıp tekrar takmak istememişti)
Gece kuru kalkan,dışarı çıktığında altına kaçırmayan çişi geldiğinde söyleyen bir çocuktan bahsediyorum.Kakasını yalnızca evdeyken yapıyordu ya da asla tepki almayacağını bildiği güvendiği yerde(anneanne-teyze evi)
27 aylıkken başladık tüm belirtileri uyuyordu tuvalete hazır olmasına. Bir iki kez tuvalete yapıyorsa çoğunlukla da altına yapıyordu.Bir hafta iyiyse 2 hafta kötüydü. İşin artık psikolojik temelli olduğunu benim beceremediğimi düşünerek doktora gittim.Çok basit çok temel bir şeyi atlamışız doktorumuzun söylediği şey şuydu: kabızlık ile bir kez tanışan çocuk hep o anki acıyı hatırlar hatırladıkça tutar tuttukça kısır döngüye girer. Kaka yapmanın kolay,normal ve insana haz veren bir şey olduğunu idrak etmesi lazım. Kaka yumuşatıcı ilaçlar-beslenme düzeni ve güler yüz. Her şeyin kolay ilerlediğini gördükçe çocuk kendini bırakmaya başlıyor. Biz böyle çözmüştük,umarım kolaylıkla geçirirsiniz bu süreci🙏🏻