Leylak34 mervekalkann çok şükür ekonomik değil sorunum manevi yani yetmiyormuş 1 çocuğa bile. İnsanlar patır patır dogurunca kendimi çok eksik hissediyorum.
birserazad Leylak34 Ben de patır patır doğurdum sayılır😅çok mutluyum çok seviyorum aşığım neşe kaynağım taze yağmur kokum en güzel servetim evlatlarım ve eşim🌸
mervekalkann Leylak34 hiç eksik hissetmeyin çocuk için çocuk yapmayın. Patır patır doğuranlara bakmayın siz istiyorsanız yapın 🫶🏻 kimsenin fikri önemli değil bu sizin ve eşinizin kararı burada herkes kendi fikrini savunacak sonuçta başkalarının fikirlerine göre davranmayın.
damlasv birserazad evli her bireyin çocuğu olmalı bence aile düzeni oluşması açısından ben tercihe kalan iki ve sonraki çocuklar için bunu söylüyorum ve söylediğimin hala arkasındayım bir öğretmen olarak hayatım duygularıma yenil şekilde devam ediyor gizli gizli çocuklara harçlık vermeye çalışarak yada kantinde ek kontenjan açtırarak maddi durumu olmayan ailelerin kontrolsüz üremesi sonucu çocuklar okulda maalesef aç dolaşıyor davulun sesi uzaktan hoş gelir her türlü yardımı yapıyorum ama bu benim değil ailelerin sorumluluğu düşük gelirli ailelere çocuğuna yetebildiğini sanıyor ama maalesef okul ortamında kendilerini gerçekten değersiz yetersiz hissediyorlar maddi durumu olan ailelerin çocukları şımarık oluyor denilmiş bu da var ama çocuklukta şımarmayacakta parayı sonradan bulup 30 unda mı şımaracak kendi hayatımdan da örnek vereyim maddi durumu üst seviye bir ailede doğdum büyüdüm evlendiğim kişinin ailesinin durumu hiç yoktu çok kötüydü kendisi parayı tam manasıyla 30 unda bulmuş karakter olarak kendimle kıyaslayamam bile yada her şey yaşında güzel
birserazad damlasv maddi durum sınırınızın 150 bin olması komik bana göre :) eşim tek çalışıyor ben mesleğimi yapmıyorum evde evlatlarıma bakıyorum maaşı 54 bin öyle de güzel yetiyor ki yavaş yavaş birikim yapıp 2 sene önce araba aldık bi milyona çocuklarım hiç aç kalmadılar sevgisiz hiç kalmadılar birbirine aşık çok mutlu evlatlarım var biraz sıkıntı çekseniz geliriniz azalsa bunalıma girersiniz Allah yardımcınızolsun
Fizikcifizik aybarsotti ailenin yetiştirmek tarzi çok önemli kardesle arası denge kuruldu mu mesela. Eskiden de vardı malesef var erkek cociga düşkünlük mesela. Benim annem bu konuda cok üzülmüş küçükken hep dayıma oncelik verilmiş. Aile cok onemli.
Leylak34 birserazad Zaten mühim olan bu bence mutlu olmak heves ve heyecanla bakmak artık hayat çok yorucu ilk çocukta tükeniyor çoğumuz mesela ben
flz3576 Leylak34 bencede öyle kardeş çok başka ben 2. Yi kesinlikle kafada silmiştim ama çevre öyle konuşunca mantıklı gelmeye başladı ve şuan oğlum 2.5 yaşında 34 haftalık ta hamileyim kardeş hayatta en güzel şey diyebilirim 😇😇
ABusraaaa Leylak34 yani benim yapma sebebim açıkçası o yönde daha doğrusu kardeş duygusunu yatmasını istediğim için. Yoksa gerçekten aslında hiç çocuk yapmicaksin çok büyük sorumluluk çok büyük bı özveri istiyor ama bitanede olmaz bence. Çünkü bunu en yakınımda yaşadım benim kuzenim amcamın oğlu tek çocuk ama hep kardeş özlemi çekmiştir evlendi çocuğu var mesela bı ara gene bu muhabbet dönmüş aile arasında yengemde mesela pişman bı tane daha yapsaydım der şuan mesela hasta elden ayaktan düşmedi ama rahatsızlığı var ve destekcim olurdu diyor.
damlasv birserazad ortalama bir ev kirası 30-35 bin maalesef geçim bu kadar kolay değil 🌸maddi durum sınırım değil ikinci çocuk için sınırım bu evet ilk çocuk için borçta olsa geçim zor da olsa şartlara uyum sağlamak gerek ama ikinci çocuk özellikle planlı yapılıyorsa tamamen tercih kimse kimseyi üremek için zorlamıyor
erkekannesi1_ Leylak34 2. 3. Çocuk kücükken zor ama büyüdüğünde dayanağı oluyor insanın evlendiğinde bile annesi babası olmasada gideceği bir kapı oluyor tek cocuk bencillik değil ama kendini yalnız hissetmez
Leylak34 erkekannesi1_ Evet ilk cocucuk için 2. Sanırım yapılmalı.peki ya 3. 4 yapanlar neden yapıyor acaba 🫠
Leylak34 mervekalkann Tabiki kendi kararımı veriyorum fakat insanların da merak ediyorum insan neden fazla çocuk mesela
mervekalkann Leylak34 kafanız karışır ama o zaman 😂 her insanın yaşayış ve yetiştirilme tarzı farklı siz size doğru geleni yapın ki sonrasında pişman olmayın. İnsanlara bakarsanız binbir çeşit fikir var yani. Ben de 2 kardeşim bir erkek kardeşim var ben geldim 33 yaşıma o geldi 27 yaşına yok yani dayanak falan değiliz kopuğuz. Farklı kafa yapılarımız var o bana tembel şımarık geliyor ben küçük yaşlardan beri çalıştım okudum ama küçük kardeş daha değerli oldu mesela nasıl olsa Merve yapıyor dediler beni kendi halime bırakıp onun üzerine yoğunlaştılar. Yani her kardeş öyle olmuyor ben zorluğu gören tarafım ve tek çocuk istiyorum ☺️
3oglanannnesi Leylak34 valla annem gil 9 kardeş hepsi küs birbiriyle biri öldü geçen sene küs gittiler benim 2 kardeşim var hiç biriyle de kafam uymaz düşüncesiz ler yalnız kalmak göreceli yani kalabalıklar içindede yalnız insan ama işte ne kadar kötü olursan ol kardeş kendi kanından biz küs değiliz sadece hayata aynı pencereden bakmıyoruz zor zamanlarımda destek yine onlar oluyır o zmnlarda yalnız hissetmemek güzel ama onuda yapmayan kardeş var tabiki ben 4. Yü bekliyorum süpriz di bu bebiş evlat sevgisi bambaşka tek kalmasın kafasında yapmadım hiçbirini zaten ilkim ikizdi yani sizin sevginiz sabrınız yetecek mi bu önemli
parla94 Leylak34 benim kızkardeşimle aramda 15 yaş var harika bir kardeşlik yaşıyoruz. erkek kardeşimle 3,5 yaş var ama kızda yaş farkı olunca daha güzel oldu bence. kardeş kavgaları, kıskanmaları vs hiçbir şey olmadı
AuraMomB Durumu varsa bir insanın 2.çocuğu yapmalı. Ben tek çocuğum ve o kadar yalnızım ki şöyle söyleyeyim bir şey konuşabileceğim bacım yok Allah korusun anneme babama bir şey olsa sığınağım yok. Tabi herkesin maddi durumu