ilknuryvz Kızlar öncelikle hepinize merhaba. 21 haftalık gebeyim detaylı ultrasondan sonra neler geliyor artık ay ay neler yaptırmamız gerekiyor. Sağlık ocağından aradılar Tetanoz aşısı için. Siz kaçıncı haftalarda yaptırdınız? Birde şeker yükleme testi ilçe devlet hastanelerinde yapılıyor mu? 24 hafta gibi yaptırıp kendi doktoruma gitmeyi düşünüyorum 25 hafta gibi filan. Cevaplarsanız sevinirim. Hepinize musmutlu sağlıklı gebelikler dilerim. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Mervekaram22 ilknuryvz detaylı ultrasondan sonra iki seçenek veriyorlar sana zaten tatan ya da boğmamaca aşısı boğmaca aşısı olursan tatanoz aşısı olmuyorsun çünkü tatanoz aşısı iki doz olarak vuruluyor Şeker yükleme testi de devlet hastanelerinde de yapılıyor genelde 24 ile 28 hafta arası yapılıyor sen işte bu zamanda randevu bulursan yaparsın ki gerekli mi bence gerekli değil ama doktorun isterse mutlaka yap onun dışında zaten 32 haftada NST giriş yapıyorsun ondan sonra zaten kontrollerin gitgide azalıyor iki haftadan sonra bir haftaya düşüyor öyle öyle doğum şekline göre doğum planlıyorlar
cyj ilknuryvz 20.hafta detaylı ultrason, 22 de tdap aşısı(boğmacalı tetanoz), 24.hafta şeker yüklemesi (devlet hadtanelerinde yapılıyor diye biliyorum arkadaşım ilçe devlette yaptırmıştı) 26.hafta tetanoz ikinci doz. Ve test tahlillerin sonu çok şükür😁
orhismommmmmm ilknuryvz 21. Haftada tetonozun 2. Dozunu oldum 25. Haftada şeker yüklemesi yaptordım canım bundan sonra da bişey kalmadı
zeymoms3 ilknuryvz ben bi 21. Haftada oldum bugunde 25 haftalıgım 2. Doz tetenoz aşısı oldum detaylıyada 21. Haftada girdim bi sıkıntı yok iükür
ilknuryvz Mervekaram22 Doktorum şeker yüklemeyi yaptırmamı istedi. Onun içinde mi randevu alıyoruz? Kadın doğumdan mı almamız gerekiyor acaba? Teşekkür ederim yorumunuz için.
ilknuryvz cyj Böyle testlerin sonu diyince bir rahatlama geliyor insana teşekkür ederim yorumunuz için 🥰
cyj ilknuryvz ne demek sağlıkla gelsin bebisiniz insallah🙏🏻🌸 Devletten kadın doğumdan randevu alırsanız size şeker testi yaptıracaktır ama sabah aç karna gitmeniz gerekiyor
kubraaaatt ilknuryvz benim gittiğim devlet hastanesinde şeker yüklemesi için randevu istemiyorlar. Sabah sekreterin yanına gitmiştim o giriş yapmıştı
-Papatya33 Haftada tetanoz bogmacali oldum . 21.haftada yine detaylı ultraosna girmiştim 25.haftada şeker yüklemesi yapıldı. 25. Haftalik ikinci doz tetanoz yapılacak yani yarın gidicem
ilknuryvz -Papatya33 Sanırım hep aynı haftalarda oluyor bende 21 haftayım detaylıyı geçen hafta oldum. Yarın Tetanoz yapacaklarmış gideceğim. Şeker yükleme için randevu almış mıydınız?
-Papatya33 ilknuryvz ya normal kadın doğuma gidiyorsunuz ordan doktor istem yapıyor kan alma yerine gidiyorsunuz şekerli suyu orda veriyorlar.
mervekalkann ilknuryvz Merhaba, Haftama giriyorum 24. Haftada şeker yüklemesini ilçe devlet hastaneleri yapıyor evet ben randevumu erkenden almıştım zaten. Tetanoz ve boğmacayı birlikte yapıyorlar tek şırınga ile. Ben 20+5 de olmuştum. 13 nisanda çağırdılar 2. Doz için. Şeker yüklemesinden sonra nst ye kadar aylık kontroller yapılıyor diye biliyorum.