Ztkn2
İlkini ; bir cafeyle anlaşmıştım bizim orda. İkinci katı sadece akşamları açıktı. Rica ettim, gün içinde üst katı ufak bir süsleyip sürpriz yapabilir miyim diye. Anlaştık. Ertesi gün hafta sonu evden kuaföre diye çıktım, gayet sıradan bir şekilde. Masaya balonlar koydum süsledim. İşim bitince esimi aradım “ben çok kötü oldum yolda, elim ayağım titriyor gelir misin beni almaya” diye ağlak bir sesle aradım bekledim. Geldi. Biraz oturduk. Sonra garson geldi. “bizim bugün şanslı müşteri seçme günümüzdü, biz de sizi seçtik. Yukarıda balonlar var, herhangi birini patlattığınızda oradan çıkan menüyü size ücretsiz vereceğiz” dedi. Tabi ben hiç çaktırmadan şaşırmış gibi yaptım. Çıktık yukarı, eşime verdim iğneyi ben korkarım balon patlatmaktan sen patlat dedim. Balonu seçtim güya. Onu patlattı. Ultrason resmini koymuştum balonun içine o şekilde öğrendi.
İkinci ; akşam çok güzel sevdiği yemekleri yapmıştım. Sonra dedim ki hadi çay içmeye gidelim sahile çok yedik sindirelim falan filan diye. Yolda başladım ben “ay çok yedim, şiştim,mideme oturdu” demeye. Oturunca eşim de dedi “ya çok güzel yapmışsın yemekleri de çok yedim ben de zorlandım şimdi” bunun üzerine “olsun boşver, uzun bir süre bu yemekleri zor bulursun. Malum ben ailemin yanına gidicem kim bilir ne zaman dönerim tadını çıkar yaptıklarımın” dedim. Eşim de “ya doğru ne zaman gideceksin söyle bilet alalım” dedi. “Bilmem ki gidebilir miyim ki sence kafam biraz karışık bir soralım bakalım çocuğa gidebilir miyiz” diyince gülerek “ne alaka” dedi. (o benim kızımdan bahsettiğimi sandı ilk 🤣) sonrasında çantamdan ultrason kağıdını çıkardım, sor bakalım bebisimize izin veriyor mu acaba gitmeme diyip eline verdim. Anlamadı başta. Sonra baya sevindi. İkinciyi hiç beklemiyordu, hem korundugumu sanıyordu hem de daha bizim bebisimiz 16 aylıktı erken olur diyordu. Ama oldu çok şükür. 😊