nur_dum revsnnnn Gece tek mi kaliyorsunuz eşiniz yok mu yanınızda, hamilelikten dolayı korku panik tavan yaptı bende de yanımdan kedi geçse korkuyorum gündüz vakti.
revsnnnn nur_dum eşim yanımda ama hiç fayda etmiyor. Hep korkuyorum gebelikten önce de haftada bir yoklardı panik beni kendimi telkin edebiliyordum çok şükür fakat gebelikte aşırı derecede yükseldi gebelikten sonra acaba yine azalır mı
nur_dum revsnnnn Bende öyleyim aşırı korkum var hiç bu kadar korkularım olmamıştı diken üstündeyim resmen, ara ara ilaç kullanıyordum şimdi ilaçta kullanamıyorum çok zorlanıyorum bende, doğumdan sonra geçer inş Allah şifamızı versin 🤲
cxayda revsnnnn benimde ya gebelikte aşırı yükseldi bu durum önceden ara ara kaygılanırdım ama şimdi hormonlar gebelik normalde 1 kere aklıma gelen şey 10 kere geliyo allahın izniyle doğumdan sonra geçer diye bekliyorum ne zaman hissetin kaygını bu kadar üst seviyede ben 6+4 te başladı kaygım ondan sonra devam etti
melekaltinsoy nur_dum bende ilaç kullanıyordum nur hamile olunca bıraktım. Benim nefes alamıyo gibi oluyorum sende de öyle mi
melekaltinsoy cxayda bende 2. Aydan sonra oldu ilacımı bıraktım o gün bugündür böyle devam:( napcaz böyle
melekaltinsoy revsnnnn ah ah bende iki gündür diken üstündeyim nefes alamıyorum gibi hissediyorum mahvoldum zor yemek yiyorum. Dediğin gibi benimde önceden tek tüktü şimdi sürekli aklımda bu düşünce napcaz böyle Rabbime sığındık hepimiz ama bazen çok zor geliyo şu iki gündür çok zorlanıyorum
revsnnnn melekaltinsoy 2 yıldır bu illet ile tanıştım. İlk 1 sene haftanın 3.4 günü acile giderdim ölüyorum diye gece 12 sabaha doğru 4 te bile gitmişliğim olmuştur. Hatta bir gece hiç uyumadım sabah aydınlandığı gibi kalktım gittim kan vermeden rahatlayamıyordum. Fakat böyle olmaz deyip çok telkin ettim kendimi çok video izledim çok çabaladım ve bunun psikolojik olduğunu kabul ettirdim kendime. Başardım🫠 ama neyi başardım sadece hastaneye gitmemeyi bu da bir adımdı. Büyük bir başarıydı benim için. Son 1 senedir belki toplarsak 6 defa gitmişimdir belki de daha az. Haftanın 3.4 günü en az gelen panik krizi kendi başarım inancımla ayda 3.4 defaya düştü. 1 senedir çok iyiydim taki gebeliğimi öğrenene kadar. Haftada 3. 4 defa bazen hergün yaşarım hastane yine yok fakat içimde fırtınalar kopuyor ve normal doğum yapan ben normal doğumdan korkuyorum. Gebelikle alakalı olduğunu gebelik te daha fazla yaşandığını doktorum dedi bana. Bu gebelik süreci içerisinde Bilişsel davranış terapisini görmeye karar verdimm. %99 sonuç dedi bana psikiyatri çünkü hiçbir zaman ilaçtan yana olmadım kullanmadım. Bakalım inşallah iyi gelir de burda deneyimlerimi paylaşirim🩷
nur_dum melekaltinsoy Aynen nefes darlığı benimde oluyor hastanelerde zor duruyorum doğumu nasıl yapcam bilmiyorum, okuduklarımdan korkup tansiyonum yükseliyor.
dilankozan melekaltinsoy merhabalar 🌼 ben gebelik öncesi ilaç kullanıyordum ama kusma vb şikayetler nedeni ile kendim kesmiştim gebelikte ara ara ataklarım oluyor açıkçası pek bir çözüm bulamadım o an genelde eşim oluyor yanimda onun sakinlestirme ve atağı yönetmesi ile atlatiyorum.🥹
melekaltinsoy dilankozan zaten ilaç kullanmak yasak maalesef :( bir şekilde telkin ediyorum kendimi içimden konuşuyorum kendimle bazen yüksek sesle konuşuyorum 🥲
melekaltinsoy nur_dum :( bende öyleyim aşlında çok konuşmamak lazım bunları aslında yanlış yapıyoruz ama insan bazen konuşmadan da duramıyor
nur_dum melekaltinsoy Birbirimizle paylaşıyoruz iyi oluyor iste, bunların yanında benim reflüde arttı psikolojik sıkıntıların yanında biyolojik de çekiyoruz hepten çok zor bize.
melekaltinsoy cxayda bende 21 daha zamanda var:( rabbim gücünü veriyor napalım be kuzum başka şansımız mı var? Çocuğumuz için eşimiz için rabbimiz için güçlü duruyoruz
melekaltinsoy nur_dum ya benimde midem batıyor sonra korkuyorum acaba nefesle alakalı mı diye sonra o da psikolojik anlıyorum ve geçiyor ama her şeyi buna bağlamak çok can sıkıcı. Bugün eşin evde mi canım yoksa tek misin
cxayda revsnnnn duygu durumu insanın hiç sabit kalmıyo hep bi yükseliyo düşüyo sonra tekrar yükseliyor