revsnnnn melekaltinsoy 2 yıldır bu illet ile tanıştım. İlk 1 sene haftanın 3.4 günü acile giderdim ölüyorum diye gece 12 sabaha doğru 4 te bile gitmişliğim olmuştur. Hatta bir gece hiç uyumadım sabah aydınlandığı gibi kalktım gittim kan vermeden rahatlayamıyordum. Fakat böyle olmaz deyip çok telkin ettim kendimi çok video izledim çok çabaladım ve bunun psikolojik olduğunu kabul ettirdim kendime. Başardım🫠 ama neyi başardım sadece hastaneye gitmemeyi bu da bir adımdı. Büyük bir başarıydı benim için. Son 1 senedir belki toplarsak 6 defa gitmişimdir belki de daha az. Haftanın 3.4 günü en az gelen panik krizi kendi başarım inancımla ayda 3.4 defaya düştü. 1 senedir çok iyiydim taki gebeliğimi öğrenene kadar. Haftada 3. 4 defa bazen hergün yaşarım hastane yine yok fakat içimde fırtınalar kopuyor ve normal doğum yapan ben normal doğumdan korkuyorum. Gebelikle alakalı olduğunu gebelik te daha fazla yaşandığını doktorum dedi bana. Bu gebelik süreci içerisinde Bilişsel davranış terapisini görmeye karar verdimm. %99 sonuç dedi bana psikiyatri çünkü hiçbir zaman ilaçtan yana olmadım kullanmadım. Bakalım inşallah iyi gelir de burda deneyimlerimi paylaşirim🩷
melekaltinsoy revsnnnn izzzet güllüyü izledin mi hiç canım, kendini telkin etmek dedin ya izzet güllü çok güzel telkin veriyor insana tavsiye ederim ❤️
revsnnnn melekaltinsoy izledim tabi ki çok ta işe yaradı Özlem tokgöz de aynı şekilde diyorum ya barıştım bu durumla ayda 3.4 defa yaşıyordum ama gebelikten sonra artmaya başladı bu da sanırım hormonlarla alakalı doktor demişti bana
melekaltinsoy nur_dum ya benimde midem batıyor sonra korkuyorum acaba nefesle alakalı mı diye sonra o da psikolojik anlıyorum ve geçiyor ama her şeyi buna bağlamak çok can sıkıcı. Bugün eşin evde mi canım yoksa tek misin
nur_dum melekaltinsoy Mide batması mide yanması bunlar olacak son haftalarda ne yapacaz nefes darlığı olacak bebek büyüdükçe diyaframa baskı yapıcak, evde canım hafta sonlarımız boş şükür hava da iyi belki dolaşmaya çıkarız.
neslihaner melekaltinsoy sadece uykumda oluyorum . Uyurken kalbim hızlı hızlı atarak uyanıyorum sürekli . Biraz kaderci olmak yaratana emanet etmek lazım o zaman geçiyor . Ne uyulturcu bağımlıları var çocuklarına hiçbişey olmuyor sapaağlam doğuyor benimkine neden olsun diye telkin ediyorum kendimi sürekli .
melekaltinsoy nur_dum :( o zaman da bi şekilde üstesinden geliriz be nur napalım son zamanlar diyip artık🥲 ya ben başkalarının yanına gitmeyi de sevmiyorum annemlere bile gitmek ya da toplum içine girmek sizde de mi böyle
3oglanannnesi melekaltinsoy ah aynı durumdayım haftalar ilerledikçe panik atak şiddeti de artıyor dr uma nolur ilaç yazın dedim ama yazmadı örgü ör kafan dağılsın çık balkona hava al dedi öyle yapıyorum erken doğum riskim var dışarı çıkamıyorum açık havada yürüyüş re iyi geliyor yoksa
melekaltinsoy 3oglanannnesi benim ablamda öyleydi rabbim kolaylık versin size ev yinede en güvenli yer öyle düşünün❤️
merve_tp melekaltinsoy ellerinizi yumruk yapıp açıp kapayın derin nefes alın. hamileliğimin ilk haftalarında bende de olmuştu
nur_dum melekaltinsoy Ben de öyleyim bir yere gidesim gelmiyor,milletin lafından sözünden etkileniyorum mutlaka bir doğum konusu açılıyor en yakın akrabalarım bile sevinmediler yok şöyle zorlandım böyle zorlandım diye olumsuz cümleler, onun için en iyisi evimden dışarı çıkmamak eşim yanımda olsun yeter diyorum.
melekaltinsoy nur_dum evet bende her şeyden etkileniyorum bugün kuzenim geldi ki oda daha önceden panik atak yaşamış ben kendimi çok kötü hissettim evde tek başıma daha iyiydim yani neden böyle oluyor anlamıyorum tek eşim ve ben olayım kimse olmasın istiyorum
melekaltinsoy nur_dum nur kuzum sana bir şey sorucam ben bazen daha iyiyim yani kendimi güzel sakinleştirip telkin edebiliyorum ama bazı zamanda bunu yapmak zor oluyor yani daha zor sakinleşip daha zor kendime geliyorum. Sende de böyle mi? Bu normal dimi bence normal ama sormak istedim
nur_dum cxayda Panik ataktan dolayi birde ilaç kullaniyordum pek istemiyordum, birde yaş faktörü var benim, eşim çok istediği için tamam dedim, neyse 3 te 2 si bitti kalan zamanda gecer de sağ salim elimize alalım inş ben ve bütün hamileler.
cxayda melekaltinsoy ne biliyim önceden mesela eve bin sürü eşya almak için heveslenirdim dekor falan fincan tabak kendime mesela elbise parfüm takı alırdım ama hamile kaldığımdan beri hiçbirşeye hevesim yok almak istemiyorum
neznaz787gmailcom melekaltinsoy merhaba bende 18 yaşından beri atagim var malesef hap iciyorum obur turlu icmedigim zaman strestir ataktir geliyor bunu istemedigim icin malum iciyorum 19 haftalik yani demem o ki hap beni ayakta tutuyor o derece 😌
melekaltinsoy neznaz787gmailcom ama yasak değil mi hap? Yoksa bende içerdim ki eminim hepimiz içerdik ama doktorun nasıl izin verdi buna?
neznaz787gmailcom melekaltinsoy başta psiyatri olmak üzere o izin vermemişti baska hap yazmisti ama çok verim alamadım benim kendi kullandığım hap daha iyi geliyordu hamile kaldigim gun 1 hafta içmeyim dedim duramadim olmadi sonra kadın doğum doktoruma soyledim boyle boyle durum diye yapacak birsey yok stres atak gelmemesi icin icebilir dendi bugüne kadar içtim bir sorun yok şükür hersey yolunda yani hapsiz mümkün degil duramiyorum malesef 🤷♀️
melekaltinsoy neznaz787gmailcom bakma kendi sağlığım öncelik tabiki iyi yapmışsın bende ilaç kullanıyordum hamile olunca bırak dedi doktor hemen bende bıraktım mecbur:( içenler var sanırım hangi ilaç bu arada