Fuunndaaa Rose_07 ben geçen hafta salı doğum yaptım göbeği bir kızımın dün düştü birinin düşmek üzere düşmesini bekliyorum, hastanede de düşmesini bekleyin dedi ebe
ikinciyesekeranne Rose_07 göbek dağı düşmeden yıkamam. Oğlumun Küvezde düştü ama küveze girmese de kimseye yıkatmazdım. Şöyle aslında göbek bağını ıslatmazsan onu kuru tutarsan sorun yok diye biliyorum ama ben kendime güvenemem çok pimpirikliyimdir bi daha saatlerce düşünürüm ıslandı mı diye o yüzden riske atmam yani. Zaten sizde hastaneden çıkarken doktorlar anlatır diye düşünüyorum
eminaas Rose_07 işte biz o zaman birgun yattık ama onlar en az 3 gün yatacaktı .hatta annesi benim 3 . Çocuğum annemle kaynanam yıkadı diyordu .tabi onların başına gelmişti ama herkesin başına gelecek diye bisey de yok ben yaptırtmamıştım gördüğüm için
siisu Rose_07 bugün gebe eğitimi grubunda ebeye bu soru soruldu cevabı direk kopyalıyorum Merhaba, göbek bağı düşene kadar bebekleri yıkamamalıyız. Sağlık Bakanlığının önerisi de bu yönde, biz de yenidoğan bakımı dersinde bu şekilde anlatıyoruz😌
Fizikcifizik Rose_07 yikamayin. O üzerindeki beyaz seyler adını unuttum bebegin cildine cok saglikli. Ben kizimi 1 hafta yıkamadım. Annem yika artik dedi. Acayip guzel bir kokusu vardı. Yıkayınca gitti bide o koku.
Fizikcifizik atesvesu aynen bu benim aklima gelmedi. Bu tabakasını icinde cok fazla mineral vitamin varmis bebegin tenine cok faydaliymis.
atesvesu Fizikcifizik evet canım bende zaten o yüzden yikamadim çok yararlı bebek için zaten çişini yaparsa hastanede yıkıyorlar bebeği anne karnında çişini yapmadığı sürece göbeği düşene kadar yikamamak en iyisi
Deleted33000 Rose_07 ben yıkadım canım hastaneden çıktık ertesi günü yıkadım bebeğimi ama göbek bağını asla islatmadan yıkadım üzerini bezle kapalı tuttum islanmadi
zehrakrdg Rose_07 hayır hayır hiç bişey olmuyor bizde eve gelir gelmez yaptık. Şayet ben öyle pis şekilde dursun da istemiyordum zaten :)
fatmaduhan Rose_07 yıkanır ya ilk çocuğum da annem yıkamıştı eve gelir gelmez şimdi yine yıkatırım yani annem de çocuk banyo yaptıkça büyür derdi
sarilale123 Rose_07 iyice oraya bez koyduk asla ıslatmadan annemle kv yıkadı eve gelince. Ki gerçekten yıkanması gerekiyordu benim oğlumda kafasında falan kanlar kuruyup kalmıştı, sadece silrikleri için. Hiç sıkıntı olamdı hatta 4. Günde düştü
melisasak35 Rose_07 hiç tavsiye etmiyorum ilk hamileliğimde bilemedim eve gelir gelmez çocuğu yıkadık göbek bağını sarmaladık hiç su gelmediği halde enfeksiyon kaptı acillik olduk bence bukadar acelesi yok zaten tertemiz mis gibiler tekrar doğum yapacagım en az 3 gün geçmeden yıkamayı düşünmüyorum
kartanesi___ Rose_07 Benim annem de aynısını dedi ben de ne kadar göbek bağı düşmesini bekleyelim desem de bu savaşı o kazandı ve 6. gün yıkadı😂ama çok dikkat etti o kısmı kuru tuttu zaten akşamına da göbek bağı düştü bir sorun da olmadı çok şükür
Ulkumom Rose_07 göbek düşmesi değil de konu üstündeki o sıvı bağışıklık sistemi için gerekli en azından 48 saat üstünde kalmalı ne kadar çöl durursa o kadar iyi diye biliyorum 4. Gün düştü göbek bağı öyle yıkadım ben. O kısmı kuru tutunca bişey olmaz ama bence kuru tutmak biraz zor. Ben olsam müsade etmezdim.
Daisyy000 Rose_07 Sen karışma pis durmasın diyor. Ne pisliği ? O pislik dediği bebeği dış etkenlerden koruyan koruyucu bir tabaka ve içinde ciddi vitaminler barındırıyor,dünya hayatındaki enfeksiyonlara karşı oluşan ilk savunma kalkanı… Ne derse desin kesinlikle kabul etmeyin asla yıkamayın
Rose_07 Tüm yorumları okudum. Burada bile ikiye ayrılmış durumdayız kızlar. Bir taraf ben yıkadım birşey olmaz diyor bir taraf asla yıkanmamalı diyor :/