Hatice_00 Rose_07 ben ikisini de yıkadım ertesi gün hiçbir şey olmadı cehaletle alakası ne asıl yikanmamasi cehalet
babyou Rose_07 benim ailemde öyleydi başta taviz verirsen gerisi gelir kırılıp üzülecekler diye düşünürsen lohusa halinle üzülen sen olursun çocuk senin çocuğun onlar doğurmuş istediği gibi de büyütmüş senin çocuğuna annelik yapma hakkını verme kimseye sen ne dersen o doğrudur yıkansada bişey olmaz ama ben yıkanmaması taraftarıyım pislikleri yok bişeyleri yok yeni doğmuş çocuk biz gibi tüm günün pisliğini mi taşıyor da yıkanıp rahatlayacak göbeği düşmeden yıkamadım şimdi yine hamileyim yine öyle yapıcam ama konu birileri üzülmesin kırlmasına gelirse kendi ailende olsa kıracaksın sen karışma ne demek ayrıca onlar mı doğurdu çocuğu eskiler eskide kalsın sen nasıl iyi biliyorsan öyle yap canım
kayrosmom Yaz ayıysa yıkanır tabi ama ilk hafta bende yıkamayacağımı açıkça simdiden söyledim. Benim kararım bu sonucta benim çocuğum. Kaka yaparsa popişi yıkanır okadar
fgormez Rose_07 yıkanır tabi ki önemli olan göbeği kurulamak ıslak kalmayacak birçok doktor yıkanabilir diyor hastaneden eve gelene kadar 24 saat çoktan geçmiş olur serviks tabakası korumuş olur bizde yıkamıştık hava çok sıcaktı 4 günde de düştü göbek bağı ondan dolayı düşmez diye istemiyorsan korkma
seddd_ Rose_07 vallahi bacım ben yıkamadığım halde göbek bağı enfeksiyon olmuştu dikkatle yıkadıktan sonra bir zarar gelmez
mutluanneeeee İki çocuğum var ve şimdi de üçüncüye hamileyim.biri yazın diğeri kışın doğdu. Eve gelince bebeği şampuansiz yıkarız biz her gün ve güzelce kurulariz Göbegine de dikkat ederiz kuru tutarız.Göbek bağı düştüğü gün yıkamayız 3 yada 4 gün yıkamayız göbeğin iyileşmesini bekleriz.daha sonrasında şampuan kullanmaya başlarız. 😌
ebobel Rose_07 olmadı pamukla her yerini silersiniz suya batırıp ikinizin de dediği olur en azından göbek bağı düşene kadar
1cey Rose_07 sen karışma de asıl, doktora sordum asla dedi de. Göbek düştükten sonra biraz kuruyunca yıkadım ve çevrem de hep öyle yaptı ne enfeksiyon oldu ne bir şey, zaten anne karnından çıktığı gibi biraz kalması daha iyi oluyormuş bebek için
1_2_3_4 Rose_07 yıkayın derim rahatlar çocuk göbeğinin etrafını iyi kurula bide bebek yağı sür bir şey olmaz
hghg Rose_07 hayır yıkanmaması gerekiyor göbek bağı düştükten 1 2 gün sonra yıkanması gerekiyor pis değiller ki onlar bizden daha temizler üzerindeki o beyaz şey ne kadar üzerinde durursa o kadar iyi ayrıca yıkamayın enfeksiyon kapabilir
sibel5 Rose_07 3. Hamileyim iki çocuğumu da yıkadım göbek bağına dikkat edin sadece 3. De yıkıcam 1 Nisan da doğrucam İnşallah :))
merylii_ Rose_07 valla ben göbeği düşene kadar yıkamadım da yıkatmadım da göbeği düştükten sonra da sık sık yıkadım ama ya iki günde bir yıkadım diyim neredeyse. Göbek Bağından enfeksiyon kapma muhabbetiiydi ama eğer iyi kurulanır nemli bırakılmazsa sağlıksal bir sakıncası yok diye biliyorum.
ikiprensesannesi___ Rose_07 ben göbek bağı düşene kadar yıkadım yani kaynanama yıkattım daha çabuk düşer rahatlar bebişin de
ikiprensesannesi___ Rose_07 ben göbek bağı düşene kadar yıkadım yani kaynanama yıkattım daha çabuk düşer rahatlar bebişin de
burcuo Rose_07 göbek düşmeden yıkanmamalı enfeksiyon kapma riski olabilir. 40 günlük yeğenim, aynı şeyi söylediler.
aysgl330633 Rose_07 niye yıkanmaz ki biz yıkadık göbek yeri iyice kuru olduktan sonra yıkanmasında bi sorun olmaz. ben bebeğimi 40 gün boyunca her gün yıkadım.
rumeysa_ttkrky16 Dikkatli bir şekilde yıkanır tecrübeli annelerimiz kayinbalidelrimz yıkayınca daha rahat oluyor bebisler havalar ısınacak ben doğum yaparken Nisan sonu gibi bende yıkamayı düşünüyorum 3. Gebeligim