nurcan314_ ne bileyim yukarda yorumlarda yazılmış içeriğini okudular mi acaba çok merak ediyorum ne yazdığını. Veya internette yazıyor mu acaba merak ettim araştıracağım. Yani nasıl bu kadar kesin konuşulup vebal alınıyor ben bilmiyorum. Sende çıkmadı bende çıkacak belki ben sana bakıp yaptirmayip ya bebeğimi kaybedersem? Ya erken doğum olursa şekerden dolayı? Gerçekten bunlari göz önünde bulundurmadan kesin yargıyla konuşuluyor çok şaşırıyorum. Eskilerde neden anne bebek ölümü fazlaydı neden erken doğum oluyordu neden koca koca bebekler doğuyordu. Şeker yüksekti bilen yoktu 4-5 kilo üstü çocuklar doğuyordu. Eşimin yengesi 9 tane çocuk doğurmuş hepsi de 5 kilo kadarmış. Tabi köy yerinde şeker yükleme falan bilinmez doktora bile gitmezlerdi. Kadında şuan şeker var mesela baya ileri derece. Belki de hamilelikleri de de şekeri yüksekti aşırı kilolu bebekleri doğdu bilinmez.
Hamilelikte bir şeker iki tansiyon çok riskli eskilerin en çok sıkıntısı zaten bu yüzden oluyordu. Yine eşimin kuzeninin eşi geçen sene daha yaşı da küçük tansiyonu sürekli 16 Lara çıkıyor bende birşey yok diyip diyip durmuş hastaneye gitmemiş. Sonuç? Karnında kaybetti bebeğini. Sakaya gelmez bu işler dikkat edilmesi gerek. Önlemi alınması gerek. Ne kadar güzel birşey ki şeker olup olmadigi basit bir testle ogrenilebiliyor ve Allah korusun bu sebeple erken doğum bebek ölümü gibi şeylerin önüne gecilebiliyor diyetle, insulinle