habibe66yks anne karnında bebek ölümü, erken doğum gibi riskleri alıyorsanız yaptırmayın tabi. Çünkü gebelik şekeriniz varsa ve bunu bilmezseniz böyle riskleri var. 2 hamileliğimde de yaptırdım ikisi de farklı illerde farklı doktorlar, biri özel biri eğitim araştırma perinatoloji profesörü. Yaptirmama gibi bir seçenek yoktu benim doktorlarım açısından. Ve kilo alimim, bebeğin kilo alımı, suyu vs herşeyi normaldi. Ailede şeker hastası falan da yoktu ama her ihtimale karşı yapıldı. Kuzenimde 3. Çocuğuna hamileyken gebelik şekeri çıktı insülin kullandı o kadar yuksekti.
Burada bile o kadar çok kişi var ki şeker yükleme yaptirmayip karşı çıkıp aslında şekeri olup erken doğum yapan , bir kaç kişi de bebeğini kaybetti. Pişman olunsa da fayda etmiyor bazı şeyler.
Veya günlük şeker kontrolü, 3 aylık şeker bakılarak yapılmadığı taktirde bile şeker olabiliyor. Yine burada vardı o şekilde. Bebeğin kilosu suyu normal annenin kilosu normal ailede şeker yok gunluk şeker takibi 3 aylık şeker normal ama şeker yüklemede yüksek şeker çıkıp insülin kullananlar.
Böyle durumlarda çevredeki ordinaryüslardansa doktorunuzun dediğinizi dinleyin. Bazıları kesinlikle yapılmalı diyor bazıları da kişiye bırakıyor. Yaptır derse yaptırın. Doktorunuza güvenmiyorsaniz da doktora gitmeyin.
Bu arada bana forum falan da imzalatilmadi ne ilk hamilelikte özelde ne 2025 de yaptığım doğumda eğitim araştırmada. Öncesinde diyet vs de uygula denilmedi istediğimi yedim içtim ertesi gün gittim test yaptırdım