Öncelikle işlenmiş tüm gıdalardan paketli gıdalardan glukozdan uzak dur icinde glikoz içeren hiçbir icecek icme plastik icecekleri tüketme gunde 2 lt su ic keçi peyniri bol yesillik pazı pancar avokado yabanmersini keten tohumu havuc tuket gunde 1 kasık tahin 1 yumurta mutlaka ye 1 avuc cig kuruyemis ve ceviz ye haftada bir iki kuzu eti, haftada bir balik ye balik yedikten sonra mutlaka 1 kasik tahin tuket. Haftada bir iki kolajen niyetine kemik suyu ic çorbası olur. Bagirsak sagligi cok onemli kabiz olmamalısın lifli gidalar tuket yulaf chia tohumu. Organik tavuk hindi tuket yoğurdunu ev yoğurdu yap mümkünse jersey sütten. Gunde 6bin en az adım at. Ayaklarını ve belini sıcak tut. Pamuklu ic çamaşırı kullan kimyasal maddeli ürünlerden mümkün olduğunca uzaklaş icerigi temiz ürünler kullanmaya calis gunde max 2 bardak kahve ic aksam 4ten sonra icme uyku kalitesi cok önemli gece 12-2 arasi uyku seviyesinin en iyi ve kaliteli oldugu zamanlar en gec 11 de uyu en önemlisi stres. Her seye dikkat edip stres yaparsan hepsi çöp kortizol seviyeni yükseltirsin bütün hormonlarını baskılar. O yüzden gunde yarim saat 1 saat mutlaka meditasyon yap zihnini boşalt. Yapabilirsen pilates yap evde video ac YouTube dan veya yoga yap. Çakralar uzerine calis enerjini yükselt. Mutlaka takviye kullan multivitaminler var Q10 koenzim L-arjanitin falan içeren takviyeler var yumurtalik kalitesini arttırıyor mutlaka bundan bir destek al. Vitamin eksikliği cok onemli birinin eksikligi bile olumsuz etkiler mutlaka vitamin depolarini kontrol ettir demir eksikligine ve tiroid degerlerine baktir. Mutlaka hpv li smear testi yaptır vajinal kültür baktir enf varsa bu da engeller. Ve idrar yolu. İdrar yolu enfeksiyonu da varsa etkiler cok önemli. Yumurtalık rezervini merak ediyorsan adetinin 2.3. Günlerinde gidip hormon detayli baktirabilirsin. Ayni sekilde esin de dikkat etmeli ayni beslenme onun icin de gecerli alkol alacaksan sadece şarap içebilirsiniz sigaradan uzak durmalısınız omega 3 yumurtalik kalitesini destekler magnezyum rahim ici kasılmaları azaltır folik asit bunlari kullanabilirsin doktorlar genelde 1 dolu 1 bos iliski onerir çünkü bazi erkeklerde sperm problemi olabiliyor ve haliyle eşler bunu bilmiyor eşinde problem yoksa pik oncesi pik gunu ve çatlama gunu olarak 3 gun degetlendir ancak bilmiyorsanız 1 dolu 1 bos git böylece sperm sayısı düşmez erkeğin de vücudunun sperm üretmesine ihtiyacı var ve sperm 3 gun yasadigi icin vucudun hic spermsiz kalmaz gerisi tevekkul ruhuna bedenine ve kendine iyi bak akışta kal 🌸🙏 ovulasyondan sonra adet gününe kadar havuc kuru yap ve keten tohumu tuket yoğurtla olur salatada olur progesteronu destekliyor 🌸 sogan kurunu de ben adet bittiği son günden basladim yumurtlama gunune kadar yaptım sabah aksam ac karnina 1 buçuk bardak suyu kaynatıp kaynamış suyun icine kahverengi kabuklu soğanı 4 e bölerek atıyorsun kapağını kapatıp 6 7 dk kaynatiyorsun 1 bardak falan çıkıyor onu cok soğutmadan ilik sıcak şeklinde içiyorsun her icisinde yeniden hazirlamalisin. Ekstra olarak hacamat yaptirabilirsin gunleri var gebelik icin bel ve kuyruk sokumuna hacamat yapılıyor. Ben duzenli olarak bu sekil beslendim bana doktorum söyledi ve denilenin dışına hic çıkmadım pilates yaptim duzenli meditasyon yapan ve terapi alan biriyim ayni zamanda esim de beslenmeye benim kadar dikkat etti ve sperm kalitesi icin takviye kullandi kendim de yaşlı neneler gibi Doktorumun verdiği vitamin takviyelerini kullandim hamile kaldigim ay yumurtalama kadar sogan kuru yumurtlamadan sonra havuc kuru yapıp bol keten tohumu tukettim ekstra hacamat yaptirdim bi de doktorum 10-12-14-16-18. Günlerde iliski olsun dedi piki 11. Gun gordum ama Doktorumun dedigi gibi iliski yaşadım 18. Gune kadar. O ay hamile kaldım hangisi ise yaradı hic bilmiyorum ama umarim sana da burda bebek isteyen herkese de bi faydasi olur 🙏🌸