kartalbaba15 20. haftamda serklaj oldum. Rahim ağzı kısalma 20di evde istirahat et dediler. Ertesi günü tekrar kontrole çağırdım rahim ağzım 15’e düşmüştü acilen Perinatoloji doktoruna yönlendirildim.
Perinatoloji doktoru rutin muayene ettikten sonra rahim ağzı ma baktı ve 10 a düştüğünü gördü.
Ertesi gün acilen Serklaj yapıldı. Enfeksiyon kaynaklıymış.
Ameliyat sonrası on gün boyunca hastanede yatırdım ve damar yolundan ağızdan antibiyotiklerle tedavi gördüm. Serklajdam Önce süreki kanama oluyordu. Ve lekelenme tarzı değil şakır şakır kanıyordum. Her doktora gittiğimde kesin düştü diyecekler diye ağlıyorduM.
Serklaj sonrası her şeyim saklanmıştı. Tuvalete bile sayıyla gidiyordum. Kendi kendime banyo yapamıyor, kamp sandalyesini oturuyordum eşim beni yıkıyordu.
Psikolojik anlamda çok zor süreçler geçirdim hiç kolay bir şey değil. Tek istediğim bebeğimin sağlıkla Dünyaya gelmesiydi .
- haftam da suyum sızmaya başladı acilen hastaneye gittim ve Amon sıvısı testi yapıldı. Nişanı zaten gelmişti. Ebeler Vajinal tuşe dediğimiz alttan muayeneyi yaptılar. Açılmamın üç santim olduğunu ve doğumun bu gece başlamayacağını söylediler. Beni eve gönderip ertesi gün sabah gelmeme yatışımın yapılmasını ve suni sancı’yla doğumun başlatılacağını söylediler. O gece eve gittim duşumu aldım prensesler gibi doğumdan çıkmak istediğim için saçlarımı bornoz ipine sarıyordum.
Tam o sırada inanılmaz bir ağrı geldi. Dedim bundan öncekiler sancı değilmiş. Doğumun bu kadar ağrıyla başlayacağını tahmin bile edemezdim. Öncelikle sakin kaldım ve kaç dakikada bir geldiğine baktım en başta yarım saatte bir geldi. Sonrasında ikinci sancı 15. dakikada vurdu. 2 saat içerisinde 3 dakikada 1 düştü. Doktorumu aradım ve hemen koştur koştur hastaneye gittim. Gerekli muayeneler yapıldı ama açılma hala üç santimdi.
Sancılar dakikada bire düştü dayanamıyordum sancıların eşiği 80 90’ları görüyordu.
Yaklaşık yarım saat boyunca bir sancı çektim tekrar bakıldı ve hala açılmam 3 cmdi
Acilen sezeryana alındım ağlamaktan her yerim şişmişti ve çok yorgundum planlı bir şey olmadığı için karnım da toktu.
Anestezi doktoruna ne olur artık iğne vur çok kötüyüm diye ağlıyordu ama sancılar dakikada bire düştüğü için omurgamın arasından o iğneyi bir türlü vuramadı .
1 saat Cebelleşmenin ardından artık uyuşturulmuştım ve dünyalar benim olmuştu
Sezeryan da sürekli mide bulantısı yaşadım enseme vuran ağrılar bayılma hissi çok kötüydü.
Nedenini bilmiyorum ama omuzumda inanılmaz bir ağrı vardı. 5 dakika sonra bebegimi çıkarttılar. Onun ağladığını duymak beni kuş gibi hafifletti. Onu gördüm ama 1 dakika bile yanaa koyamadılar ameliyathane çok soğuk olduğu için hemen babasına götürdüler.
İçeride benim işlemleri devam ediyordu bebeğim oradayken çok yedim ama bebegimi götürdükleriden sonra sanki nefessiz kalmış gibiydim. Sürekli ağlıyordumu bir şeylerden şikayet ediyordum midem bulanıyor ensemde kalbim atıyor omzum ağrıyordu sürekli söyleniyordum.
En sonunda benim söylenmelerimden sıkılmış olacaklar ki beni bayıltmışlar.
Uyandığımda operasyon bitmişti doktoruma dönüp içim geçmiş uyumuşum dedim hiç unutmam.
Ameliyattan çıktıktan sonra doktoruma sarılıp normal doğum yapamadığım için kendimi çok suçlu hissediyordum yapamadım başaramadım deyip ağladım. Aslında bebeğim dünyaya gelmişti ve bunların hiçbiri önemli değildi. Doktorum Aliye Özmen balkan bu dünyaya gelmiş en iyi doktorlardan bir tanesi bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Çok uzun oldu bunları yazarken o anları sanki tekrardan yaşıyorum.
Her şey bitti gitti bebeğim şimdi yanımda mışıl mışıl uyuyor. Her sabah uyandığımda ona sarılıp sen çok güçlü bir bebeksin bir daha seni dünyaya getirecek olsam gözüm kapalı tüm çilelerle razıyım derim.
Yaşadığınız durumlar serklaj süreçleri gerçekten çok zor ve yıpratıcı. Ama inanın bebeğimiz için dünyadaki her şeye değer.