Hdou4225 genelde bu tarz durumlarda anne adaylari kendini dusunerek cevap verir (zorunlu bi durum yoksa) kendime guveniyorum normal yapabilirim ya da korkuyorum sezaryen istiyorum gibi. Bi hemsire olarak uzerime vazife degil belki ama ben normal dogumun bebek acisindan faydasini soylemek isterim.
1- bebek dogum kanalindan ilerlerken su ile dolu tipki sunger gibi olan cigerleri basinc ile icindeki siviyi daha cabuk atar. Kuvoze girme olanlari sezaryene gore daha azdir.
2- yine dogum kanalinda ilerlerken annenin bakteriyel florasiyla temas ettigi icin ilk așısini olur yani dogal bagisik olarak dogar. Sezaryende bebekler direk steril ortama giris yaparlar.
3-dogum eyleminde prolaktin hormonu da etkili oldugu icin sut daha cabuk gelir.
Bunlari oran olarak soyluyorum ille sezaryende sut gelmeyecek diye bir durum olmadigini ya da normal dogan bebeklerin kuvoze hic girmedigini degil. Amacim sezaryeni kotulemek degildir asla. Sezaryen bir dogum sekli degil cerrahi bir mudahaledir. Riskli bir durumda tabiki tercih edilmelidir.
Ben biraz daha kendimiz icin degil bebek icin de dusunmemiz gerek diye dusunuyorum. Kesinlikle normal dogumdan korkmayin. Vucut yapiniz ve bebeginizde bir problem olmadigi surece normali deneyin.