Chan Çok klişe olacak ama benim de hikayemi yazma vaktim geldi çattı 😅 38+5'te HPV ve bel yırtığı sebebiyle zorunlu sezaryen oldum. Hamileliğim HPV dışında sorunsuz geçti çok şükür. Bu da stressiz geçirmemi sağladı. 13 kilo aldım toplamda. 111 kilo ile doğurdum. Kilolu olarak ameliyattan korkanlar varsa bence kilo açısından korkulacak bir şey yok. 😊 Biruni Üniversite Hastanesinde Tuba Günay ameliyatımı gerçekleştirdi ve çok memnun kaldım. Öncelikle sezaryenden gereksiz bir şekilde korkuyormuşum onu anladım. Ameliyat saatim 9:30'daydı. Erkenden yatışım yapıldı ve beni de şaşırtan bir şekilde sakindim. Adeta gülerek ameliyathaneye girdim. İlk defa bir operasyon geçirdiğim için etrafı merakla incelemek daha cazip geldi sanırım 😂 Anestezi doktoru çok sakinsin sana spinal anestezi yapalım diye ısrarcı bile oldu. Ben belimin ağrılarının artmasından korktuğum için genel anestezide karar kıldım ve iyi ki de öyle yapmışım. Doktorum ve herkes spinal gibi bir genel anestezi geçirdiğimi söyledi. Ameliyathanede ayıldım ve beş dakika bekleme odasında kaldıktan sonra odama çıkardılar. Eşim bile bu kadar ayık şekilde çıktığıma şaşırdı. Uyandığımda hissettiğim ağrı şiddetli bir adet sancısı gibiydi. Verdikleri ağrı kesicilerden sonra ameliyat ağrım olmadı. Sanırım tek hatam bu süreçte çok yürümemek oldu. Sezaryen olacaklara tek ve en önemli tavsiyem bolca yürümeleri. Gaz sancısı beni zorladı, atabilmeniz içinse yürümek tek çözüm 😅 Onun dışında ayağa ilk kalkışım, doğrulmam kolaydı. Yoğun kanın atılması için odama ilk geldiğimde karnıma bastırılıp bir hemşire alttan muayene eder gibi kontrol yaptı 😅 Bu da tabii nahoş bir deneyimdi ve yattığım yerde kalçamı düzenli aralıklarla kaldırırsam bunu tekrar yapmaya gerek kalmayacaklarını söylediler. Öyle de oldu 😅 Sütüm gelsin diye çok dua etmiştim ve çok şükür beklemedim. Tabii, ziyaretçiler sezaryen oldun sütün gelmeyecek hemen diye ahlanıp vahlanırken ben sadece kısmet diyip sustum 😂 Bu konuda nazara fazlasıyla inanıyorum. Mis kokulu kızım Mihrimah, 3490 gr 50 cm doğdu. 💙 Hastaneden 200 gr kilo kaybıyla çıktık. Çok şükür tetkiklerde bir sıkıntı çıkmadı. En çok şaşırdığım şey saçları oldu sanırım. Hamilelikte neredeyse hiç mide yanması yaşamadım ve kızımın sırma saçları var resmen 😅 Bizimde kavuşmamız böyle oldu 😊 Darısı tüm bekleyenlerin başına. Rabbim hepinize kolay doğumlar nasip eylesin. Not: Bilenler bilir hpv ile olan serüvenimi. Doğuma kadar hiçbir siğilim kalmadı. Sezaryen tamamen tedbir amaçlı oldum.
Sltn06 Chan bu sigil nasil bisey oluyo bilmedgm icin soruyorm yani et beni gibi faln mi yoksa siyah cil gibi mi
Mervengin34 Chan cok gecmis olsun Allah anali babali büyütsün bemde sizinle ayni durumdayim sigillerim gecti cok sukur ama yuzde onluk bi ihtimalden dolayi bende sorunlu sezeryan olucam. Dogumunuzun guzel gecmesine sevindim. Rabbim acil sifalar versin
Kubraazraaa Chan Rabbim güle güle sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bu süreci kolay atlatmanıza çok sevindim bir sorum olacak bende kilolu gebe kaldım 100 kiloyu aşanlara fiyat bakımından farklı bi tarife uyguladıklarını duydum doğru mu acaba bu ?
xox Mervengin34 canim birsey sorcam benimde bi 5 yil once vardi sigilim gecti cok sukur suan sigilde yok ama normal yapabiliriyim acaba
Mervengin34 Chan. Tesekkur ederim doktora kalsa hemen alalim diyor ama ben en azindan 39u doldiralim diyorum bemimki gec dollenmeydi cunku
Chan Kubraazraaa Çok teşekkürler 😊 Ben de böle bir şey söz konusu bile olmadı. Ama genel olarak 120-130 kg üzeri hastaların ameliyatını her hastane yapamıyor ameliyat masalarının ağırlık kapasitesi yüzünden.
Chan xox Hpvnin vücutta hala olup olmadığına bağlı bir şey. Ama risk faktörünün siğil olduğunda çok daha yüksek olduğunu biliyorum. Doktorunuzla bu konuyu konuştunuz mu?
Mervengin34 xox benimde gecmisti. Normal dogurursun diyordu doktorum ama hpv testi yapti pozitif cikti. O yuzden riske atmak istemiyor sezeryan diyor.
Baharmurat Chan sezeyandan sonra neden alttan muayne gıbı kurlı kanı cıkardılar neden hıc anlamadım acayıp gereksız geldı kumsede duymadım cok gecmıs olsun bu arada
Chan Baharmurat Kesinlikle çok gereksiz bir uygulamaydı. Bir de kasmamamı söylüyor. Ben daha çatı muayenesi bile olmamışım sen bana kasma diyorsun dedim bende 😒
Meryemerekli Baharmurat bildiğim kadarıyla kilolu insanlarda yapılıyor bubişlem kum torbası bile koyuluyor
Mervengin34 Chan 37yi doldurduktan sonra sezeryan musait diyor ne zaman isterseniz alabiliriz diyor. Bende sancisiyla gelsin diyorum suan 38 + 3 um .
Kubraazraaa Chan umarım ben de de olmaz kilolu hamile kalmanın vermiş oldugu zorluk yetmezmiş gibi bide bunu duydum moralim çöktü 😂 cevabınız için çok teşekkür ederim
SibelAda Chan ben spinal oldum ameliyattan sonra yaklaşık 5 saat uyuşuktum. Uygulama hakkında bişey bilmiyordum. Uyuşukluğumdan faydalanıp 2-3 kere gelip yokladılar kanamana bakıcaz diyip. Kaç parmağını soktu bilemiyorum artık🤦🏻♀️ Allahtan hissetmiyordum çok kötü bişey😒
Kahramanlar Canım öncelikle geçmiş olsun bebeğini sağlıkla büyüt gözünaydın Bende de hpv var ve erken doğum riski var biranda doğacak bebeğime bulaşacak diye ödüm kopuyor ilk defa sezeryan olacağım o sebeplede korkum var kolay olmuştu daha önce normal doğumum o yüzden sezeryan istemiyorum ama mecburum hpv den dolayı darısı başıma diyeyim Doğum sonrası semear aldırıp baktıracağım inşallah atlatırım
Chan Kahramanlar Çok geçmiş olsun inşallah korktuğun gibi olmaz ve sağlıkla kucağına alırsın 😊 Bende de doktorum smear ve hpv testimi tekrarlayacak. Umarım vücudumdan yok olup gitmiştir.