gunmomy 37 +3 olarak dün gece berbat bir gece geçirdim, sızdım yorgunluktan, uyudum desem uykuya ayıp etmiş olurum. Yani dün gece herkese zor geçmiş desek yeridir. İki gecedir yine sütüm geliyor, bir yandan da göğsümü kollayarak yatmaya gayret ediyorum. Belki 100 defa sağa-dola dönüyorum vs vs 😂😂😂sinirden gülüyorum bakmayın.
Peki nasıl yardım edebiliriz sizin durumunuza?
Öncelikle tok uyumalısınız. Aç olarak uyunmaz. 1 lokma kızarmış ekmek ve bir tane küçük ayran içebilirsiniz. Yardımcı olur.
Ilık bir duş alabilirsiniz ya da ayaklarınızı ılık tuzlu suya koyup uyumadan yarım saat keyif yapabilirsiniz.
Gün içinde temiz hava alıyor musunuz? Ev havalanıyor mu? Dışarı çıkıp yürüyüş yapıyor musunuz? Oksijen alışverişiniz iyi mi? Yoruluyor musunuz? Vücudunuz yorulmuyorsa, oksijen alamıyorsa da uyuyamazsınız.
Zihinsel olarak bir konuya takılı kalıyorsanız uykuya dalma ses videoları var, beyin dalgalarımıza iyi gelen, hiç denediniz mi? YouTube a yazın çıkar, bir gece deneyebilirsiniz.
Eşiniz / anneniz gibi sevdiğiniz güven duyduğunuz bir kişi yanınızda mı? Yakınınızda mı? Sizin yanınızda olsalar, siz yatarken konusa konusa sizin ruhen rahatlayarak (yanındayım, buradayım anlamında) uyumanıza fayda sağlayabilirler.
Telefon ışığı, beyni uyarır, kaydırmalı video vs izlemek yerine daha loş bir ışıkta, daha dingin bir şekilde uykuya hazırlanmak gerekir. Bol bol su içmek de iyi gelecektir. Su sesi de iyi gelecektir size.
Yatak odasının camı açık mı? Hava giriyor mu? Açıp bir de öyle denemenizi rica ederim.
Bir de bunu sadece siz yaşamıyorsunuz. Hepimiz aynı durumu ama bugün ama yarın yaşıyoruz.
Size uyuduğunuzda sadece güzel şeyler olur, boşuna kaygılanmayın.
Vücudunuz dinlenmeli ki bebiş de kendini güvende hissetsin. Sinir sisteminiz güçlü durabilsin.
Dua edin, hayaller kurun, zihninizde her şeyin iyiye gittiğine inanın ve teslimiyette olun.
Kötü olacak bir şey yok.
Her gün milyarlarca hamile bebeklerine kavuşmak için uyuyor, uyanıyor, kimi evde kimi işte çalışıyor, günü bitiriyor ve başlıyor. Bir tek siz yoksunuz ve bu bir azap yolu değil.
Kendinizle konuşun, kendinize güvenin, negatif tarafta kalmayın.
50-60 yıl evvel ahırda bir kaç köy eşrafıyla doğuran Ayşe Teyze’ye de yazık değil mi?
Ne doktor görmüş ne ilaç?
Sıcak su, ebe, anam babam usulü yöntemlerle evlat getirmiş dünyaya.
Ne anası varmış hayatta, ne kocası varmış yanında. Ama yapmış, kalkmış, ertesi gün de bebesiyle tarlaya çıkmış iş yapmaya.
Şimdi o kadın da biz değil miyiz? O güçlü de biz değil miyiz?
O dirayetli de biz değil miyiz?
Allah dert vermesin, lütfen , haydi ayağa kalkın, yaşam şeklinizi ve daha da önemlisi düşünce şeklinizi bir miktar değiştirin, daha zor durumdakileri hatırlayın ve şükrederek bu akşamınıza başlayın.
Dilerim kurtuluşunuz yakındır.
Sevgiler🌸