selam, çoğu annenin veya anne adayının bu durum için düşüncesini biliyorum lütfen ne biçim insansın veya karnındaki çocuğu düşünmüyor musun gibi yaklaşımı olucaklar yazmasın. Ben buraya bir yol bulmak belki birinin başarı hikayesinden örnek alırım diye yazıyorum. Ben normalde 2 paket neredeyse sigara içiyorum eşimin çalışma saatlerinden dolayı sürekli uyanık kaldığım için. (Depremden sonra artık evde tek uyuyamıyorum) korkmuyorum ama o bende öyle kaldı. Daha önce geçen yıl şubat ayında hamile kaldım ve 25+3 de ölü doğum yaptım bebeğin böbreklerinden kaynaklı.(idrarını atamadığı için suyu bitti) söylenen bu o zamanda içtim ama sigaradan olduğunu düşünmüyorum doktor da düşünmüyor. Arkadaşım iki çocuğunda da günde 2 paket içti. (İyi birşey değil ama senin çocuğun da kesin sigaradan vefat etti kanısı olmasın diye söylüyorum) Şu anda Ocak ayında şükür tekrar hamile kaldım. Şu an 4+5. Hala sigara içiyorum. Sigarayı bıraktırma kitabı vs okudum. Bir gün içmemeyi denedim aynı gün sadece birkaç saat dayanabildim. Bu durum için tabii ki kaygılanıyorum birde öyle bir kayıp yaşadıktan sonra. Bakın burda bilenler bilir çok yazdım buraya tekrar hamile kalıcam mı diye çok düşündüm. Bunu elde ettikten sonra hala zararlı olduğunu bildiğim birşeye devam etmem zaten saçmalık, farkındayım ama ben zaten anksiyetesi olan, hiç sosyal hayatı olmayan ve hayatı bazı kadınlara göre çok monoton olan bir insanım. Çevrem çok yok memlekette değiliz ve olsak bile orda da çevrem pek yok ve kendi bilincime göre sigara bunlarla başa çıkma yolum, tabii bazı sorunlarda var her insanda olduğu gibi. Sosyal hayatım resmen sigara mutfakta otururum sabahtan akşama kadar eğer farklı bir işim yoksa. Gerekmedikçe dışarı çıkmıyoruz bulunduğumuz şehri de pek sevmiyoruz zaten. Eşim de bırakman lazım ne zaman bırakacaksın diyor sadece :) Birden kesip atmayı denedim azaltmayı denedim yok. Gerçekten çok istiyorum ama ne yazık ki iradem böyle durumlar için çok zayıf. Bunun arkasına da saklanmıyorum. Sizden bu konuda yardım istiyorum. Bilmiyorum belki bir cümle bile beni bu konuda kendime getirebilir diye bir umut yazmak istedim. Uzun oldu kusura bakmayın, teşekkür ediyorum 🥲🫶🏽