Merhaba bugün tam 39 haftalık oldum. Sabah muayene oldum ve doktor sadece 1 cm dedi o da zaten bu haftalarda normalmiş açıklık denmez dedi. Bebeğimin geçen haftaki kilosu 3.220 idi. Bu hafta bebeğim baya irileşmiş 3700 olmus dedi. Benim rahim ağzım çok geride ve doktorun muayene sırasında onu öne çekmeye çalışmış ve Zarı biraz zedelemeye çalışmış. Eğer bu şekilde gelmezse haftaya gittiğimde sezaryen olacağım sanırım. Çünkü bebeğin kilosu da haftaya biraz daha artacak. Benim bu gebeliğimden önce 20 haftalıkken bebeğimin kalbi durmuştu. Ve onu normal doğum yapmıştım üç tüp suni sancı almıştım ve üç günde anca doğurabilmiştim. Doktoruma da suni sancı denesek olmaz mı dedim. Ve rahmimin suni sancıya çok geç cevap verdiğini söyledi yaşadıklarını unuttun galiba dedi hatta. Haftaya 40. Haftamda bebek eşyalarınızla birlikte gelin dedi. Yani anlayacağınız ne yapacağımı şaşırdım. Bebeğimin suyu hareketleri vesaire gayet iyi durumda şu anda çok şükür. Ama doğuma dair hiçbir belirti yok. Tabii ki de sağlıklısı nasılsa öyle gelsin en büyük duam bu. Ama normal doğumu hızlandırbilmek için ne yapmam lazım önerileriniz var mı? Ahududu yaprağı çayı, ananas, hurma, aksak yürüyüş, Ördek yürüyüş hepsini deniyorum ama bebeğim daha kanala bile girmedi 🤭 önerilerinizi bekliyorum kızlar ❤️