ikincibahara Ben ilk çocuğumda acil sezaryene alındım. şuan hamileyim doğuma kadar önceki sezaryen üzerinden 3 yıl geçmiş oluyor. Bu doğum nasıl olur dr sezaryen mi diyor yoksa normal doğum mu. Henüz yeni hamileyim 5+2 haftaya gideceğim muayeneye
tembelkiz ikincibahara sezeryan olursunuz. Ancak normal doğum istiyorum diyorsanız doktorunuzla konuşun bildiğim kadarıyla her doktor yapmıyor arada kaç yıl olması gerektiğini de tam bilmiyorum
almila1723 ikincibahara siz tıpta “eski sezeryan “ diye geçeceksiniz . Bu yüzden doktorunuz sezeryandan devam edecektir. Fakat SSVD(Sezeryan sonrası vajinal doğum) istiyorsanız bunu doktorunuza belirtmelisiniz her doktor yapmıyor. Ama şahsi düşüncem sezeryan zaten olmuşsunuz birde normal doğumu tatmaya gerek yok🥰
Siiimsim ikincibahara ben sezeryan sonrası normal doğum yaptım 8 sene ara vardı ama 2 sene yetiyor diye biliyorm. Yapabilmek için kendi sancınız gelmeli suni sancı alamıyoruz benim doktorum 40+4 e kadar beklerim demişti ama benim durumuma bakıp tabi
Hanim123 ikincibahara Sezeryan Olmuşsunuz Konudan Farklı Bir Şey Soracağım.Hamileliğinizde Kabızlık Ve Hemaroid Olmuş Muydu? Doğumdan Sonra Geçiyor Mu?
ikincibahara tembelkiz bazıları 2 yıl diyor. Ama benim doktorum doğum yaptığım dönemde 2 yıl hamile kalma demişti ne için dedi bilmiyorum lohusa kafasıyla sormamıştım 😂
ikincibahara almila1723 ben açıkçası bundan yanayım ilk hamileliğimde de normal doğumdan aşırı korkuyordum. Ama çevre baskısı diye bir şey var gerçekten. Bunu yaşayanlardan biriyim bende. O yüzden bu doğum olayı beni çok geriyor
alpanne3 Siiimsim bende doktorunla konuştum olumsuz etkılerjnı bahsedınce şahsen korktum ve vazgecıcem gıbı
ikincibahara Hanim123 kabızlık yaşadım doğumdan sonra geçti. Her hamilelikte görünür özellikle son aylarda
Hanim123 ikincibahara Bende Hamileliğin Başından Beri Var Geçmiyor.Sezeryan Doğumdan Sonra Da Oluyor Sanırım.
ikincibahara Hanim123 sezeryandan sonra gaz sıkıntısı oluyor bunun için bol bol yürümek gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam eğer doğumdan iki gün sonra tuvalete çıkmıştım. Şuan öyle bir sorunum yok ama ilk hamileliğimde sonlara doğru ciddi kabızlık yaşadım demir eksikliğim çok olduğu için ilacı yükseltmişlerdi ve o da kabız yapıyor diye biliyorum
ikincibahara alpanne3 bende bugün görüştüm. Henüz çok erken bi gebelik çok riskleri var ben kesinlikle uygun görmüyorum dedi
alpanne3 ikincibahara evet çoğu doktor yapmıyor zaten benım doktorum Anadolu yakasında yapan kısılerden ama ben bıraz ürktüm dezavantajlarını soyleyınce
Siiimsim alpanne3 çok şükür hiçbiri olmadı dikişlerimde skntı olmadı bebek de iri değildi belki ondandr ama ikinci sezeryanda da riskler var maalesef.