Aleynaaaag paraya doğum sonrası ihtiyaç var ilaçlar eksikler asla bitmez o yüzden bunlara harcamayı doğru bulmuyorum etraftan da illa ki hediye geliyor bebek kısmetiyle geliyor çoğunu kullanamıyorlar bakma sepete kıyafet attım ama almayacağım çoğunu cunku kızımdan kalma etiketliler bile var en fazla 1 hafta giyiyor o da 1-2 kere belki sonra sığmıyor içine diğer arkadaşa katılıyorum gaz damlası bilmem nesi falan pahalı oluyor ilaçlar yedek başlıklar vs onlara para dökülür de bunlara dökülmez ben 30-40 bine bebek arabası alanlara şaşırıyorum bu arabalar oraya buraya vuruluyo kullanılıyo haşatı çıkıyo 2.ye saklıcam diye temiz kullanırsa belki ama çoğu da markası için alıyo benimde ilk gebeliğimdi ama heveslenmedim 3-4 ay beşikte yattı sallanan beşikte sonra dönmeyi öğrendi gittik 2. el karyola aldık ahşap sallanır olanından onu 1-2 ay kullandı sonra ayağa kalkmayı öğrendi kaç kez dudağını patlattı sonra park beşik bulduk birinden yok yatmıyor sığmıyor döne döne kendini uyandırıyor en sonunda yer yatağına attım o günden tam 3 yaşına 3-4 ay kalana kadar yer yatağında yattı öylede rahat uyudu ki döne döne deliksiz. daha yeni kardeşi gelecek diye 2. el montessori aldım 1,500e tertemiz kadın az kullanmıs yeni yatak almış çocuğuna 😂 bilerek idare etmiyorum yani para yok kısayım anlamında değil gerçekten ihtiyaç yok biberon emzik işte temizleyicisi ek gıdada özel tabağı süzgeci rendesi falan para tuzağı hele bi doğur ihtiyacı olursa al en kalitelisini biberonu emziği falan ama annelerin ilk heyecanlarını kullanıyorlar diyebilirim😂😂