nergiss123 Oğlum öğle uykusunu kendi odasında sorunsuz uyuyor. Yatırıp kapısını örtüyorum uyuyor. Ama gece uyurken babasını ya da beni yanında istiyor ağlıyor yoksa uzun süreli. 2.ye hamileyim doğmadan alışsa çok iyi olacak benim için. Var mı fikir önerileriniz?
ervanur38 nergiss123 6 yaşında kızım var birinci sınıfa gidiyor hala aynı 😢 yatağında yatsa bile gece geri geliyor
cigdem6716 nergiss123 kızım 1taşındayken odasına alıştırdım ilk zamanlar uykuya geçişte yanında okuyordum zamanla bunu da bıraktık ve artık kendisi yatar uyur 6.5yaşında. uyku arkadaşına alıştırabilirsiniz
kvsr1603 nergiss123 yanına yatıp uyutuyorum sonra kalkıyorum gece kalkıp gelse bile bazen yanımda devam ettiriyorum bazende alıp geri götürüyorum yatırıryorum tekrar kalkıyorum biraz zor ama yavaş yavaş alışıyorlar
sudeli4 nergiss123 ben bebekken bile öğlenleri odasında uyutuyordum kamera açıp bakıyordum hep, 2 yaşına gelincede geceleri bırakmıştım odasına şükür ağlama vs yapmadı ama ilk zamanlar geceleri uyandığı gibi bizim odamıza geldi odamızdaki park yatağını da kaldırmamıştık böyle böyle gelmeyi bıraktı. Bu ara çok şiddetli rüzgarlar oluyo sesten korkup geliyo galiba sabaha karşı bi bakıyorum gelmiş yatağına yatmış oluyo yine ağlama vs olmuyo ama biz odasına yatırmadan önce tüm oyun alanını odasına kurduk. Normalde salonda yanımızda oynuyordu bi süre sonra tüm oyunları odasında oynadık. Ama çocuğun ayrılamama sebebi genelde anne babayla aynı yatakta uyumaya alışmış çocuklar 2 2 / 3 kez bile yatmış olsa alıştıysa asla odasına adapte olamıyor çevremden gördüğüm böyle ⅚ yaşına gelip anne babayla uyuyan çocuklar biliyorm
nergiss123 ervanur38 Yaa napıcaz biz böyle🤧😪 Eltimin çocuklarının 3üde odasına bırakınca uyuyor. Ama o ağlasa da uĝunsa da çocuk gidip bakmıyor. Öğrenilmiş çaresizlik yaşıyor çocuklar. Sonra da kendileri uyuyor.
perapellla ervanur38 bizde de durum aynı, kızım 6 buçuk yaşında ama gece 10 defa kalkar, ya bizim yanımıza gelir ya biz yanına gideriz, doğumdan sonra daha da zorlayacak bizi, nasıl yapacağız hiç bilmiyoruz🤦🏻♀️
nergiss123 cigdem6716 Ben de 1 buçuk yaşında ayırdım odasını. Ama tek başına uyumuyor. İşin garip tarafı öğlen uyuyor gece uyumuyor. Uyku arkadaşını deneyeceğim. Teşekkürler🥰🌸
asennaa 8 aylıkken ayırmıştım ben odasını. İlk başlarda gündüz uykularını sadece yaptırıyordum. Sonra geceye geçtik ama alışana kadar yanında uyudum, sonra sonra kademeli azalttım. Ağlasa uyansa gitmemezlik yapmadım asla. Öyle öyle alıştı.
nergiss123 asennaa Kademeli nasıl azalttınız acaba? Gece uyanınca ben de gidiyorum. Ama bensiz uyumuyor ilk uykusunda.
asennaa nergiss123 gece yanında yatmıyordum artık. uyanınca çoğu zaman kendi geliyordu bir süre, sonra onlar da azaldı. Şimdi yatırırken sadece yatağın ucunda bekliyorum uyuyana kadar
nergiss123 kvsr1603 4 5 ay oldu biz de öyle uyutuyoruz ama alışmadı. Tek uyumuyor ağlıyor. Mayıs sonu kardeşi doğacak bizim için çok zor olacak.
nergiss123 sudeli4 Cevabınız için teşekkür ederim. Biz de odasına oyuncak vs koyuyoruz. Gece de 1kez falan uyanıyor onda da su istiyo sesleniyor bana bazen sizin de dediğiniz gibi korktuğu için geliyor. Benim sorunum tek başına uykuya dalamaması şeker verdim oyuncak verdim gece lambası falan taktım hiçbiri etki etmedi. Ağlamasına da kıyamıyorum mecbur uyuyana kadar yanında yatıyorum🥰
gizbay nergiss123 2 yaş 6 yaş varmış iyiymiş yine ben 10-11 yaşında bile yanımda birini istiyordum aşırı korkuyordum 😄 12 yaş olunca boşandı bizimkiler sonra hep annemle yattım 🤪 kıyamam kız bırakın yatsınlar 🥹
zeyka nergiss123 büyük 4 küçük 2 yaşına gelince bende odalarını ayırdım büyük olanı tek yatırmaya kıyamadım ilk gün gündüz uykusu yaptık yeni carsaflar bebekli renkli vs hevesli uyudular akşamına gece lambası aldık yine farklı renklerde yanan dikkatlerini çekti. çok şükür bı kere bile sorun etmediler şimdi gece gündüz odalarında uyuyorlar
nergiss123 zeyka Ya ne güzel maşallah çok şanslısınız🥰 1.5 yaşından beri odasını ayırdık öglen de benimle uyurdu. Şimdi öğlen tek uyuyor ama gece uzun bir süre uykuya dalamıyor ve yanında beni ya da babasını istiyor. İnşallah ona da alısırsa harika olacak. Ama her seyi denedik olmuyor. Oyuncak gece lambası şeker vs hepsini ama bir sure sonra bizi göremeyince ağlıyor.
zeyka nergiss123 2 kardeş oldukları için bence kalkmiyorlar küçük olan ablasına çok düşkün gündüz de sürekli birlikte oynarlar yemek birlikte yerler gece de ablasi yanında olduğu için kalkmıyor bence