Abselar evet pazartesi günü 40+0olarak dogum yaptım çam sakurada yaptım doğumu. Detaylı ultrasonum olmadığı için şehir hastanesine gidin dediler bende riske atmak istemedim. Sancım gelmiyordu bizde pazar günü acile gidelim normal kontrol etmek için acilde bebeğin suyu azalmıştı yatış verildi. Açılmam yoktu yumuşama vardı. Yani sancınız gelmediyse bile kontrole gitmekte fayda var herkeste sancı gelmeyebiliyor. Yarıştan bi kaç saat sonra Vajinaya fitil gibi bişey konuldu. Açılma olması için o kısım biraz zordu Allah herkese kendi sancısıyla dogum yapmayı nasip etsin 🤲🌸
8saat sancıdan sonra 8cm açılmam oldu doguma aldılar. 9dakika sürdü dogması.
Hastane olarak korkuyodum yorumları kötüydü ama elhamdülillah iyi insanlarla karşılaştım. Dogum odasında refakatçim ile kaldım aynı odada dogum oldu. Dogumdan sonra bebeği yanımda muayene ettiler ve refakatçim giydirdi. O kısım biraz saçmaydı bebek yeni dogmış hava soguk hemen giydirmediler burnu falan alıyo şuan. Dogumdan sonra muayenelerimiz yapıldı sonra normal odaya aldılar tekli odalarda var çift odalarda varmış şansıma tekli odada kaldım yanımda kadın refakatçi vardı. Erkek almıyorlar refakatçi olarak. Normal dogumda bi sıkıntı yoksa bi gün kalıyorsun sonra taburcu oluyosun. Elhamdülillah biz iyiyiz eve geçtik dün. Şuan evdeyiz kızımla dikişlerim biraz sızlıyor ama dikişlerim güzel ve düzgün dikildi..
Allah herkese kolay dogum nasip etsin ❤️🌸