elifgn
Dolumdan önce bu soruların aynısı benim de aklımdaydı ya doğum başlar da anlayamazsam diye 😅 ama öyle bir şey yokmuş sancılar gayet güzel anlatıyor her şeyi.
Ben ilk başta karın ağrısı gibi hissettim Doğumla ilgili olduğunu düşünmedim sonra bu ağrı sıklaştı ve devam etti, kasılmalarla birlikte sancıların şiddeti artmaya başladı hastaneye ilk gittiğimde açıklığım yokmuş geri eve döndüm ve sancıları evde çektim bu yaptığım en doğru şeydi çünkü hastane ortamında istediğiniz gibi rahat hareket etme imkanı bulamayabilirsiniz. Sancılar sıklaştı iyice şiddeti arttı ben secde pozisyonunda, kedi deve hareketi ve nefes egzersizi yaparak aynı zamanda banyoda sırtımdan alt kısma duş başlığıyla sucak su tutarak sancıya direnmeden gelip geçmesini bekledim, eşiniz duşta belinize kese yapabilir sıcak suyu o tutabilir çok dinlendiriyor ve açılmayı hızlandırıyor. sancı demek artık rahim ağzı açılıyor bebek biraz daha yaklaşıyor demek. Sancılarım çok çok arttığında su gelmeye başladı her sancıda biraz biraz su geldiğini gördüm ben ped koymuştum. Gerçek bir doğum sancısında sancıların sıklığı giderek artar (5dk’da birgibi ) ve sancı süresi 1 dakikayı aşar. Sancılar belimize ve özellikle arka kısma vuruyor tıpkı kabız olmuşuz gibi popo kısmını zorluyor. Ben bu evrede artık dayanamayacağım diyerek hastaneye tekrar gittim ve açıklık 8-9 cm dendi direkt doğuma alındım. Doğum hemen oldu çok şükür. Ebeler sen sancını evde mi çektin çok iyi yapmışsın dediler çünkü orada sancı çeken bir hasta gördüm devlet hastanesi olduğu için imkanlar kısıtlıydı ve rahat hareket edemediğinden sancıya direniyordu, sancı gelecek ve geçecek, evet ağır ama dayanılmaz değil . Rabbim kolaylıkla kucağınıza almayı nasip etsin.