[silindi] merhaba. Biz eşim de ben de devlette öğretmeniz. Ben ortaokul o lise. Oğlumuz beş yaşında ve şu an anaokulunda üçüncü yılı. Kendi çalıştığım okulda devlet anaokulu var ama özele gönderdim. Birimizin maaşının yarısı özel anaokuluna gidiyor.. neden devlete göndermedim ? Çünkü bir sınıfta 25-30 kişi ve yaşları birbirinden farklı. Bir eğitim alamıyor. Anaokulu öğretmeni arkadaşlarım lütfen çocuğunu burada harcama dediler. İlk çocuğum o zamanlar tek çocuk düşündüğümden verdim. Şu an hala özelde memnun muyum evet aşırı memnunum. Aldığı eğitime, kültüre, yüzme dersine, piyanoya bakıyorum ben bu eğitimleri ayrı ayrı aldırsam zaten verdiğim parayı bulur. Ama çok mu evet çok pahalı. Dün önümüzdeki sene içinde anaokulu kaydını yaptırdık, toplamda 300 bin aylık 37 ödememiz olacak. Şimdi bir ay kadar sonra ikinci oğlum olacak. O da anaokulunu özelde okuyacak mecburen. Ama ilk oğlumu birinci sınıftan itibaren devlete gönderebilir miyiz bilmiyorum. Çünkü maalesef ortamı biliyorum içindeyim. Özelde de iki çocuğu okutmak devlet memuru için gerçekten çok zor. Biz de bunu düşünüp duruyoruz.