MAMA13 Kızlarrr dün tetanoz aşısı oldum. Sabah kalktım boynun felaket . Kolun zaten şiş ve ağrıyor ama boynun tutulmus ne çevirebiliyorum ne öne arkaya eğebiliyorum. Bu normal mi acaba🥹
zey55 MAMA13 evet canım normal tamamen aşının yan etkisi kişiden kişiye değişiyor etkileri bende salı günü yaptırdım sadece sırtıma doğru bi ağrı yaşadım çok şükür geçti
Aysgulgndz MAMA13 yarın bende olacağım korkuyorum yan etkilerinden kolunu kaldıramayanlar vs inşallah çok etkisi olmaz
selos1 MAMA13 bende dün oldum gece uyuyamadım hafif ateşlenmişim tir tir titredim şuan üstümde hasta hali gibi bi hal var boynum sırtım kolum felaket ağrıyor kafamı kaldıramıyorum
irmb MAMA13 ilk gebeliğimde de oldum 2 doz 7 sene sonra tekrar 2. Gebeliğime hamile kalınca tekrar yaptırdım geçen hafta 2 3 gün ağrıyor sonra geçiyor merak etmeyin. Ben yaptırmayın diyen doktora hiç denk gelmedim tam tersine amaç beni ve bebeğimi olası bir durumdan korumak. Üstelik şimdi ilk dozunu boğmaça ile birlikte yapılıyor ki bana kızımın çocuk doktoru bile yaptır sakın aksatma dedi.
MAMA13 zey55 Çok şükür. İnşallah benimki de geçer şuan da tüm kemiklerim sızlıyor bebeğe bı zararı olmaz değil mi ya
zey55 MAMA13 benim tam 19. Haftada yapıldı aşım bebeğe zararı tabiki yok aman burda bişeyler okuyup bende korkmuştum ilk başta
bbettull Merhaba, benim doktorum tetanozu tavsiye etmedi olmak istersemde seçimi bana bıraktı, sağlık ocağı doktoru tavsiye ediyor çok arada kaldım ne yapacağımı bilemiyorum
buse76 bbettull benimde işk gebelik bende hiç olmak istemiyorum ama sağlık ocağı mutlaka olun diyor olucam gibi 20. Haftada
Kimya bbettull Ben de olmayacağım. 6 yıl önce ilk çocuğumda olmuştum. 10 yıl koruyormuş chatgbt ye sordum olmayacağım. Bogmaca ve difteriden korurum doğuyunca bebeği. Hamileyken müdahale edimesini doğru bulmuyorum. Almanya japonya vb ülkelerde de yapılmıyormuş aşı hamileyken .
-Papatya33 Aile hekimi çağırdı ama kendi doktoruma sormadan gitmek istemedim. Bugün sordum hatta boğmacali olanı yapılmami istedi
selos1 MAMA13 ay kaç günde geçti sizinki ya ben hala aynıyım dün olmustum bugün berbatım acaba yarında mı böyle olur