_momyy Hadi sorulara bşy demiorum da şunu canım çekti yesem bşy olurmu içsem bşy olurmu bi kereden die soranları anlamıyorm bende uzayda yaşamıyorz kendi ilk gebeliğmiz de olsa etrafmzda hiç mi hamile görmedik nedir ne değildir mantık yürütebiliriz bnce ben hiç kasmadan herşeyi yedim içtim bşy de olmuyo yani abartmayın o kadr da bi kere yemekle içmekle ne olabilir kiii 🤷🏻♀️😁
endlesslove1 _momyy ya işte herkes bir olmuyor mantık yürütemiyor bazı insanlar geçen hastanede yattığımda yanımda bir kız vardı 21 yaşında doğulu bir aileydi düşük riskiyle gelmiş 2. Gün de kalbi durmuştu kürtaja aldılar kız her şeyi bana soruyordu yemek yiyemediğim için mi öldü diye sordu ki kız okuma yazma bilmiyordu kâğıda falan parmak basıyordu doktorlar defalarca kalp atışı durmuş demesine rağmen kabul etmedi
endlesslove1 hllvrl evet bazıları gerçekten saçma oluyor ama ilk gebeliği olan var hiçbir şey bilmeyen var veya tüp bebekle hamile kalan yıllardır olmayıp yıllar sonra olan veya tekrarlayan kayıplar yaşayan çok annemiz var bunlardan biri de benim ha ben bu tür sorular sorar mıyım sormam artık tecrübelerden ama tekrarlayan kaybım olduğu için korkum da var genel olarak bildiklerimi aktarıyorum buradaki annelere sıklıkla Chatgbt kankam olur 🙂
_momyy endlesslove1 orası öyle tabi gerçkten çok bilinçsiz anne adayı var bence doktr kontrolü nasıl şartsa bazı testler nasıl şartsa gebelik eğitimide şart olmalı bilgilendrilmeli doğum öncesi ve snrası ne olur die gerçkten
kavalakurabiyesi hllvrl size saçma gelebilir ama tecrübesiz anne çok özellikşe düşük geçmişi olanlar daha pimpirikli birde toplumda çok fazla hurafaler var yani size saçma gelen bir şey başkasının kabusu olabiliyor .
hllvrl kavalakurabiyesi canım benim de ilk hamileliğim ama doktoruma ve internet araştırmalarıma bakarak kendime cevap buluyorum. Özellikle herkesin bir doktoru vardır ve doktorunun dediklerini yaparsın. Doktoru bile takmayıp burada cevap arayanlara bu sinirim. Cips yedim bir şey olur mu sorularına ben anlam veremiyorum. Tecrübesiz insanların soracak daha mantıklı şeyleri vardır diye düşünüyorum. Benim bahsettiğim saçma salak sorular.
kullaniciadi6815 Özellikle erken haftalardaki ultrasonu atıp keseden, bebeğin durduğu yönden vs cinsiyet öğrenmeye çalışanlar 🤦🏼♀️ Ramziymiş, kesenin şekliymiş doktorların asla bilimsel olmadığını söylediği yöntemlere ciddi ciddi inananlara akıl sır erdiremiyorum
sehnazz000 hllvrl evlendiği gün hamile kalanlar veya istediği zaman hamile kalanlar diğerlerini anlamaz o yüzden çokta şey yapmamak lazım buranın amacı zaten soru sormak değil mi ? Eee o zaman yaşı küçük bilgisiz olanlarda var soda içtim erir mi falan saçma tabiki ama onun haricinde forumun amacı bu olduğu için normal geliyor
hllvrl sehnazz000 birincisi benim ne zaman hamile kaldığım hakkında bir fikriniz yok ikincisi benim bahsettiğim de o tarz sorular zaten mantıklı soruların sorma yeri evet burası merak ettiklerini sorabilir insanlar mantık çerçevesinde. Ama yorumlara bakarsan bir çok kişi saçma sorulara rastlamış ki bana hak vermiş
aselinannesi38_ hllvrl bur form da biri vardı aklıma o geldi okuyunca doktorumla planlı gebelik yaptık kesin erkek olucakti bebeğim kız aldirsam mi diye soruyordu Allah’ım o nasıl bir beyindi öyle hem kızıyorum hem gülüyorum hâlâ kendisine
Gks_01 hllvrl katılıyorum . Endişe farklı birşey ama mantıksal olarak düşündüğünüzde korktuğunuzun mümkün olmadığını anlayabiliyorsunuz ayrıca çoğu şeyi muayne olmadan bilemezler boş yere okuyup aklıma olmayan şeyleri de soktukları oldu . Biri şey sormuştu kalp atışını 5 6 haftada dinledim bebeğim sakat mı olacak başına gelen varmı tarzında saçma bir soruydu Allah aşkına bu nasıl bir mantıktır anlamıyorum . Ben de tüp bebek gebesiyim tabi ki aklıma takılan birşey olursa soruyorum ama bu kadar pimpirikli olmama hamileliği kendime zehir etmenin faydası yok diye düşünüyorum
2bebekbiranne55 hllvrl ya onlar hadi neyse de daha susam tanesi kadar ultrasona cinsiyet tahmini soranlar var ayrıca ikinci gebeliğim 2 kesem de birbirinden tamamen farklı 😅 zaten 2 seçenek var tutma ihtimali de çok yüksek erkek deseler de kız deseler de yani ne bileyim bazen gerçekten böyle bakıyorum kimler neler yazmış diye cidden tahmin eden bile var 😂
QueenBahar_ hllvrl çok haklısın bazıları dalga geçiyor resmen biri post açmıştı eğildim bebeğe bişey olurmu diye🤣
hllvrl betulmommy korkmak başka bir şey endişelenmek daha başka bir şey ama mantıksız SORULAR sormak açıklanamaz bir şey yorumlara bakarsan bir sürü insanın da bana katıldığını görürsün. Cips yedim bir şey olur mu sorusuna ben anlam veremiyorum. Kimse buna evet olur hayır olmaz diyemez yani ne olabilir cips yedin diye buna kim ne cevap verebilir ben bunlardan bahsediyorum
betulmommy hllvrl cips yedim soda içtimden bahsetmiyorum. Ama zıpladım şuraya uzandım, şöyle yattım vs bunlarda basit sorular insan takılıyor mu takılıyor. Tamamen kişinin hassasiyetinden kaynaklı olduğunu söylüyorum ve bu platformunda amacı bu cevabı olan veriyor olmayan geçiyor zaten
hllvrl fatmaa51 ne alaka ablacığım. Şeyden mi gireceksiniz on yıl çocuğu olmayanlar oluyor onlar pimpirikli olabilir siz anlamazsınız vesaire diye mi gireceksiniz. Evhamlanmak başka bir şey cips yedim çocuğa bir şey olur mu diye mantıksız SORULAR sormak başka bir şey.
fatmaa51 hllvrl Doğrusunu konuşmak gerekirse ben bu platforma kısa süreli çok girdim çıktım geçen yıl filan da daha önce hiç öyle saçma sorularla karşılaşmadım Insanlar evhamlanabilir gayet normal mesela ben 6 yıllık evliyim öncesinde 3 kaybım oldu bu 4.gebeliğim sabah istemsizce aniden gerindim uykudan uyanınca ve korktum yani hemen buraya yazdım.başına gelen varmı birsey oldumu bebeklere diye yani ne bileyim sorular saçma değil bana göre kimin ne yaşadığını bilemeyiz
hllvrl htc5858 ay hele zaten o doktoruna inanmayıp buradakilerden akıl alanlar yok mu cahil ülkesiyiz gerçekten
mihra2021su hllvrl ben de okuyunca bi sinir olmuyor degılım bos muhabbetlere sevıyesız konusmalara gecen biri acmıs mesela sohbet adet oldugunuzu eslerınıze nasıl söyluyorsunuz dıye facıaydı, doktor bu ılacı verdı bana kullanan var mı mesela soruları verıdyse kullan doktoruna guvenmıyorsan degıstır doktorunu , burdakıler doktordan ii biliyorlar sanki cok sey yazıyorum gerı siliyorum sevıyelere ınmemek ıcın
hllvrl ecemk94 hayır canım kesinlikle o ilacı kullanmamalısın deyince bize inanacaklar çünkü canım tıp okumuş doktor uzman doktoruna değil
sehnazz000 hllvrl ben sana yönelik söylemedim ki 🙄 ayrıca demek istediğim şey insanlar zor çocuk sahibi olduğu için bu kadar saçma sorular soruyor çünkü korkuyorlar Foruma girerken mantık çerçevesinde soru sorun yazmıyor 🤷♀️
mdc0860 Tamam cok sacmalara gelemiyoruz okey de Biriniz yazmıs hic bi çevrende yok Yok canım Napayım Yalnızım ben Tekim Tek büyüdüm çevrem falan yok Burayı keşfetmeseydim Umutsuzluktan mahfolacak biriydim Burada 10yorum var2si sana saçma 8i bana yararlı Görmeyiver duymayıver Kimsesi çevresi olmayan insanlar da VARDIR Teşekkürler