damlasv Merhabalar hamişler 4 aylık hamileyim 🤰 doktorum en başından beri vajinal ultrason ile kontrol muayene ayrıntılı ultrason yapıyor bu durum beni artık çok geriyor bebişte tedirginliğimden rahatsız oluyor gibi vajinal ultrasona başlayınca vurmaya başlıyor karından ultrason konusunda doktorum ben senden göremiyorum diyor bu durumu yaşayanlar var mıdır merak ediyorum çözüm arıyorum yardımlarınızı bekliyorum ❤️
burcuo damlasv Bana en başta yapıldı o da kalp atışını duyabilmek için. 5-6.haftalardaydım sanırım. Sonra hiç yapmadı hep karından ultrasonla gidiyor. Benzer aydayız, neden hala vajinal muayene yapıyor ki?
ebrudefnee damlasv 2 gebeliğimde de ilk aylarda bakılmıştı birinde kese görünmediği için birinde kalp atışını duymak için ama her muayenede alttan bakmadı tuhaf geldi 4 aylık bebek karından çok net görünür bence doktorunuza alttan muayene istemediğinizi söyleyin yada doktorunuzu değiştirin
damlasv sunbloom123 182 boyunda 100 kiloyum şuanda söyleyince aşırı gelebilir ama boyuma göre görünmeyecek ebatta olduğunu düşünmüyorum
annebebeka kubrasjsjs bazı kadınlarin hamilelik döneminde karınları aşırı şekilde büyüyor oradaki doku görüntüyü bozuyor ama net olmasa da görünür. Genelde sağlık açısından acil bir sorun olduğunda vajinal ultrasona aliyorlar
damlasv kubrasjsjs özel kliniğe gidiyorum inanın yer bulabildiğine sevindiğim bir doktor şehir dışından sırf kendisi için gelen çok hastası var
azelias bebek uygun pozisyonda olmayabiliyor bakmak için, o zaman bakılıyor bana da o zamanlarda bakılmıştı normal
damlasv ebrudefnee ben net göremiyorum diyor sağlama yapmak için başka bir doktora tek seferlik gittim o da tam tersi ben görüyorum diyor napsam kararsız kaldım muayeneye gitmek istemiyorum alttan kontrol yaptığı için çok stres oluyorum
Havin49_ damlasv ablamın arkadaşı aşırı kiloluydu doğuma kadar hep alttan bakıldı maşallah çocuklarımız arası 1 ay bile yoktuonun oğlu benim oğlumun yanında baya büyük duruyor
damlasv Havin49_ 182 boyunda büyük bir kadınım beden eğitimi öğretmeniyim hiçbir zaman obez sınıfında olmadım hamilelğimde 100 kiloya ulaştım görünmeyecek bir kilo mudur bilmiyorum
sunbloom123 damlasv boyunuza göre bu kiloda görünmemesi imkansız gibi geliyor açıkcası 1.60 bpyunda 100 kilo tanıdığım var hep göbekten bakılıyor bende kiloluyum sadece kese için alttan muayne yapıldı onun dışında gerek duyulmadı
eed21 damlasv Ben 108 kilo 165 im bana hiç göremiyorum diyip alttan bakayım demedi. Keseyi karından kalp atışını karından duyduk. Sizin doktorda sorun olabilir bence
gunesimekardes damlasv ay yok ben 178 im 112 ye ulastim gayet de goruyor. Ayrica 182 ir kadin 100 kilo ile sisman bile gorunmuyor. Bir de baska doktora mi gecseniz. Benim bi giciklandim doktorunuzdan. Ilk gebeligimde 5 haftalik filandi sanurum o zaman altran bakmisti. Bunda da bi keresnde su gibi bisey geldiginde gitmistim o zaman alttan bakmislardi onda da bebegi yine ultrasonla ustten gordu sanirim kanala vs bakti alttan anlamadim ama hani elzem bir durumdu. 4 aydir alttan bakmasi sacma
ebrudefnee damlasv sürekli alttan muayene etmek bebek içinde zararlı olabilir belki yanlış bilgi vermeyeyim ama ben olsam doktor değiştirirdim yada dediğim gibi alttan muayene etmesini istemezdim
mmia damlasv banada çok tuaf geldi ilk haftalar neyse bebek gözükmeye bilir de 4 aylık nasıl göremiyor. Ben 6 haftalık acile gitmiştim o zaman mecburen alttan bakıldı.Mecbur kalmadıkça bakmıyolarmış zaten. 35 haftalığım hep üstten bakıldı ve göremiyorum gibi bi durum söz konusu olmadı bile. Bende 163 boyunda 77 kiloyla hamile kaldım şuan 82 kiloyum yani aynı orantılarda hemen hemen. Alttan muayene çok iyi bişey değil zaten ne saçma bişey.
fatmaa51 damlasv gitmeyin o doktora her seferinde neden alttan bakıyor ki sacma yani korkulacak durumlarda genelde alttan bakılır boyunuza göre kilonuz bi tık fazla ama bu bir sebep değil
annebebeka damlasv evet zaten bu yüzden görüntüden birşey anlaşılmıyor, vajinal muayenede korkulacak endişe edecek bir durum yok ama yapılmasa daha iyi olur çünkü bebek büyüdükçe rahatsız edici bir hâl alıyor, bazen sancı tutabilir.
HayalD damlasv benim kadrdesim kadın doğumda çalıştı şuan durumu ,ona sordum bana ilginç geldi. O da görmeme diye bir şey olamaz o tecrubesizdir dedi.
kubrasjsjs damlasv ben kendimi gereceğime her seferinde illaki başka iyi bir doktor daha vardır değiştiririm ve bebek artık cinsiyet gösterir kadar büyük yani görememek bana tuhaf geldi bence değişin
Nidaanur damlasv iyi dayanıyorsunuz ben olsam birdaha gitmemde kabul etmemde. Alttan muayene bedenen çok strese sokuyor insanı. Bence bunu kendinize yapmayın hemde bebeğiniz büyümüşken. Aynı aynadayız bebek görünümündeler yani karından net görünür.
Nidaanur damlasv iyi dayanıyorsunuz ben olsam birdaha gitmemde kabul etmemde. Alttan muayene bedenen çok strese sokuyor insanı. Bence bunu kendinize yapmayın hemde bebeğiniz büyümüşken. Aynı aynadayız bebek görünümündeler yani karından net görünür.
damlasv ebrudefnee bu konuda aklımı karıştırıyor deneme yapmak için gittiğim diğer doktor zarar vermez ama vajinal muayene gereksiz dedi
ebrudefnee damlasv yani size kalmış karından çok rahat görünür o ayda ama siz rahatsız olmuyorsanız ve doktorunuzdan memnunsanız devam edebilirsiniz bende şuan 16+2 haftalık gebeyim ilk gittiğim muayenede alttan baktı doktor haftası erken görünmeye bilir diye ondan sonra hep karından bakıldı