elinaz1 holamerf00 karın şişirdiler nefes alınıp yavaşça karın indirilerek nefes verilir. Ağız yüz çene kasılmaz ne kadar esnek olursa pelvik tabanda esnermiş . Nefesi verdikten sonraki ıkınma asıl ıkınmaymış (Banu Çiftçi nin wep sitesinde videolu anlatım var )
twobabymomm holamerf00 yanlış ıkınma yüzünden yirtigim çoktu ve kesi oldu. Ikınma hissim olmamasına rağmen ebe doktor ikin diyip duruyorlardı bebek çabuk doğsun diye. Çabuk doğdu ama 35 gün kendime gelemedim. İkincide bol bol egzersiz yapicam inşallah ilk gibi olmaz 🥹☺️
sarilale123 holamerf00 bana ebeler ıkınırken çeneni göğsüne yasla demişlerdi. Sancı gelirken ıkın sonra derin nefes al diyolardı doğuma gittiğimde öyle yaptım doktorum bile çok iyi deyince, yukarda anlattık hocam dediler
holamerf00 Yırtık olmasın diye mesela bebek çıktığı anda ıkınma bırakılıp mum üfleme gibi üflenir kesi riskini azaltmak için kısa kısa ıkınıp nefes alınıp verilir gibi gibii ayrıca yine kesi olmaması için popo asla kaldırılmaz
holamerf00 twobabymomm ilk doğum bir bilinmez gerçekten şimdiki aklımla nefes ve ıkınma konusunda bir sürü video izlerdim şu an 2. Başladım araştırıyorum iş çünkü biz de birazda herkes kendi kendinin doktoru olabilmeli doğru yönlendirme yapıldı bu arada bana ilkte de sancın oldukça ıkın kalçanı kaldırma dendi yırtığın çok olur vs ama bebek çıktığı anda üfle vs denmedi şu an mantığı biraz daha kavramaya başladım inş kolay olur ya 🥹🥹
Esraomer twobabymomm bende de böyle oldu yönergelerine harfiyen uydum ama makata kadar yırtılmıştım 😔 bir aydan fazla oturamadım
3melekannesiyim Havin49_ ya 39+5 teyim yaklaşık 1/ 2 saattr ayaktayken kasığıma bıçak saplar gibi bsey oluyor ara ara oluyordu ama böyle sürekli olmuyordu normal mi acaba
twobabymomm holamerf00 bende ıkınma isteği hiç olmadı bebeğim zayıftı onun için mi bilemiyorum. Ama bu sefer ben de araştırıyorum bakalım nasıl olucak 🥰
3melekannesiyim Havin49_ uzannca garip bir şekilde belim ağrıyor az önce bahsettiğim şey de ayağa kalkınca oluyor oturuken uzanırken sancı değilde bı hassasiyet hissediyorum bacaklarda falan sancı falan yok
bsrelif Pelvik taban egzersizleri yapıyorum ben umarım faydalı olur bir de tüy üfler gibi ıkının diyorlar hep
Havin49_ 3melekannesiyim Hm yalancı sancılar başlamış olabilir Cnm inşallah hayırlısıyla gelsin bebiş
holamerf00 twobabymomm acaba tam açık değilmiydiniz ya da stresten de olmayabiliyormuş çünkü genelde doktor diyo o çatala çıkınca geçiyomuş ağrı sızı ve ıkınma ben doktorlar gelmeden baya ıkınmıştım öyle bastırılamayacak türdendi ve doktor kendi kendine mi doğuracaktın demişti fnfmdmmd
twobabymomm holamerf00 digumhaneye gidene kadar 10 cm olmuştu ama odada asla ıkınma hissi yoktu ben de anlamadım hiç 🤭
incei twobabymomm hanimhanimcik guldentekdal Ikınma hissi bana da gelmedi hiç. O yüzden ebe karnıma bastı öyle doğurdum. Sizler nasıl doğurdunuz ıkınma hissi olmadan?
hanimhanimcik Benimde hiç ıkınma isteğim olmadı epidüral vurdurduğum için mi bilmiyorum kesi de atıldı ama birkaç hafta içinde iyileşti çok şükür bakalım ikinci nasıl olcak