Eeveettt ne zaman ne zaman diye diye dolanırken bu zamanmış 🤗
Bende doğuranlar kulübüne geçiş yaptın sevgili gebeş kardeşlerim. Ansızın bir akşam…
1 gün önce 3 defa sancım oldu. Düzensiz ağır olmayan bir sancı. Ertesi sabah kontrolüm vardı. Doktoruma gittim. Herşey olağan ve normaldi Nst sadece 1 defa sancı göründü. Sonra eve geldik. Uyudum vs yemek yedik derken akşam yatarken 12 civarı tuvalete gittim. Sonra yatağa girdim ama 6-7dk sonra tekrar geldi. Şaşırdım tam çıkamadım diye düşündüm. 38. Haftadaydım çünkü. Ardından bir kez daha girdim ve culup diye bir ses duydum. Renk yok koku yok. Herhangi birşey değil ama sen ittirmeden idrar yapıyorsun. Neyse dedim ses skıntıdır heralde. Yatağa döndim ve 3-4 dk sonra yine aynısı. Yine lavabo yine ses. Dedimkş galiba bu su 😅 fol diye patlayan suları biliyoruz. Nişan biliyoruz ama ben bunu şahsen bilmiyordum. Eşime söyledim derken herşey hazırdı. Hastaneye gittik. Giderken havlu kullandım. Vardığımda baya ıslaktı. Anlattıklarıma daha muayene etmeden suyun gelmiş dediler. Yatış yaptılar, 00.45 civarı artık kendi kendine olduğu gibi akan tutamadıpınız bir sıcak sıvı haline geldi. Normal doğum denemek istiyordum. Saat 1:30 civarı muayeneye geldiler. Bu kısım acı vericiydi, gebelik boyunca o muayeneyi olmamıştım. Sadece yarım santim açıklık olduğunu söylediler. Ama o sırada akmaya devam ediyor üstelik muayene oldukça daha da fazla aktı. Yinede 1 kez daha beklemek istedim. Saat4-5 arası gelip muayene edeceklerini hekimin saat başı kontrol istediğini söylediler. Hal böyle olunca aynı yöntem defalarca olacak ve su almaya devam edecekti. Bir muayene daha oldum ve sabah 5te hala yarım cm açıklık olduğu söylendi. Hal böyle olunca sezeryana geçmek istedim. Bebeğin suyu vs riske atamazdım üstelik ne kadar sancı çekeceğin ve sonunda yine sezeryan denme ihtimali olacaktı.6:30 gibi hekimimle konuştuk. Düşündüklerimi aynı anlattım. Tercihi bana bıraktığını ama doğru düşündüğümü söyleyince 1saat sonra ameliyathanede görüştük ❤️🌸🥰
25dk içinde bebiş 45-50dk içinde de ben ameliyathaneden çıktım. 💕 sarısı tüm gebelerin başına bir avazda hayırla doğum nasip etsin 🤗🙏🏼
Eğidural ve ile ilgili birşey sormak isterseniz kendi deneyimim üzerinden aktarabilirim.