Ben 5 ay önce doğum yaptım. İsteğe bağlı sezaryen oldum, ve ilk 20 25 gün sanırım benim için cidden zor geçti. Sezaryen olduğum için pişmanlık duymuştum çünkü bebeğimle dikişleri yüzünden istediğim şekilde ilgilenememiştim, emzirirken göğüs sorunları yaşamıştım gerçekten ilk ay feci geçmişti.
Bu arada gebelikte serklaj olmuştum, doğum sonrası dikişimi bulamamıştı doktor. 3 ay sonra gidip dikişimi aldırmıştım. Bilir misiniz bilmiyorum bu dikiş erken doğumu engellemek için yapılıyor. Aneztezi verilerek rahim ağzına dikiş atıyorlar. İşte ben çok geç çıkarttırdım bunu. Doktora gittiğinde dikişi alırlarken canım çok fena yandı. Dedim ki, ben iyi ki normal doğum yapmamışım. Yani fikrim tamamen değişti, çünkü normal doğum bana travmatik geliyor. Ha sezaryen de zordu, kolaydı demiyorum ama şu an bakıyorum gayet iyiyim, ne acı var ne sızı. Çorapsız geziyorum hep, hiç dikiş yerlerim acımıyor. Dönüp bakınca sezaryen sonrası o zorlukları da unuttum garip bi şekilde 😅 iyi ki sezaryen oldum demeye başladım hatta.
Normal yapsam da belki aynı şeyi derdim bilmiyorum, ama şu an geçtiği gittiği için hiç hatırlamıyorum 😁 tavsiye ederim o yüzden