wq_ayse00 devlete mi gittiniz? bazen cihazla alakalı oluyor göremeyebiliyorlar, benim 2. gebeliğimde doktor her gittiğimde boş kese dedi.. kürtaj olmak istemedim en son gittiğimde yine kürtaj muhabbeti etti çünkü boş kese diyordu. ben kabul etmedim beklemek istedim ama 10 haftalık olmuştu adetime göre doktorda sana zarar verir dedi bende bi sonraki randevumda kürtaj olmak için hazırlıklı gittim eşyalarımı falan ayarladım annemde yanımda geldi her neyse sonra doktor yine baktı aynı hiç bir şey değişmemiş boş gebelik dedi bende kürtajı onayladım, somra detaylı ultrasona yönlendirdi beni, detaylı ultrasondaki adamda embriyo falan dedi benim kalbim küt küt oldu, adama soru soruyom bebek mi var diye cevaplamadı. sekreterde doktoruna sorarsın biz ona attık dedi. ben doktlrumun odasına gittim o da, doktor bebek görmüş biraz faha bekleyelim bakalım dedi… ben tabii sevindim ama sevinemedimde çünkü bebek varsa nasıl görülmedi o kadar zamandır diye… ben evde üzüntüden yeme içmeme bile dikkaf edememiştim hatta ilk boş gebelik olduiğunu öğrendiğğim hafta kendiliğinden düşsün diye evde zıpladım falan .çünkü ilk gebeliğimde de kürtaj olmuştum. bu 2. diye bunuda kürtaj olmak istemedim bari kendi düşsün demiştim.. ben devlette bebek görülünce aynı gün içinde özele gittim o da cihazı karnıma koyar koymaz (vajinal bile değil karnımdan) bebeği hemen gördü.. belli bi süre atmış daha yeni kalbi durmuş dedi hatta bana gösterdi bebeğimi birazds büyümüş öyke durmuş dedi ..doktor biraz bekleyelim kendi düşer, 10 gün sonra yine gel düşmezse kirtaj yaparız dedi. yani sonunda yine kürtaj oldum ama sürecim bu şekilde ilerledi boş gebelik değil, kalbi durduğu için kürtaj oldum.