Merak edenler varsa ya da bırakmak isteyen anne adayları, sizler için yazıyorum. Bugün nasıl bir bırakma girişimi sergilediğimi. Önce gidip güzel bir duş aldım, üstümden başımdan, saçlarımdan sigara kokusunun gitmesini sağladım. Sonra dualar ettim, Allahım işimi kolaylaştır, bebeğim için beni bu illetten kurtar diye. Sigarayı her zaman mutfakta içerim, şimdi mutfaktan çıktım ve camı sonuna kadar açıp oda parfümü sıktım şuan mutfaktan kokunun çıkmasını bekliyorum. Sigara paketini aldım ve salona geldim. Gebelikte sigara içmenin zararları ile ilgili videolar izledim. Beni en çok etkileyen iki şey şu oldu birincisi bebek doğduktan sonraki bir ay içinde bebeğin vefat etme ihtimali, ikincisi ise onlarca insanın bir odaya girip sigara içtiği bir odada bebeğinizi bıraktığınızı düşünün cümlesi. Bu cümle gözümün önünde canlandı. Gri bir duman sarmış bir odada bebeğimi asla bırakmak istemezdim. Bunu şimdide yapmak istemiyorum. Şuan salondayım size bu yazıyı yazıyorum ve yazdıktan sonra Allen Carr sigarayı bırakmanın kolay yolu videosu açık önümde, o videoyu izleyip videoda son sigaranızı yakın dediği yerde son sigaramı yakıp sigarayı da, çakmağı da, kül tablasını da çöpe atacağım. İnşallah bir daha ağzıma sürmem. Bu mesajı görenler nolur benim için dua edin. Bende tüm bırakmak isteyenler ve kendim için edeceğim. Gün içinde yoksunluk çekersem de sizlerin yazdığı suyu ağızda tutma, peçete ve ya çubuk tarçınla sigara içiyor taklidi yapma, sakız çiğneme, üzüm yeme gibi şeyleri yapacağım, inşallah muvaffak olurum 🤲 olacağım, bebeğim için 🤍 herkese tekrar teşekkür ederim yorumları için 🙏