Bence korkulacak bir şey. Açıkçası bende ciddiye almamıştım. Benimde 21. Haftada aynı tanıyı koydular. Doktorum 28e kadar çıkabilir dedi. Ama 28de de çıkmayınca kan değerlerime bakıp her an ameliyata hazır olmam gerektiğini söyledi. En iyi ihtimalle 37. Haftada bebeği alacağız dedi.
Yaptığım araştırmalarda. Hiç bir şey olmadan kanama vs. Doğuran bi sürü insan olduğu gibi. Acil kanamayla doktora gidip erken bebeğini aldıran ve bebeği küvezde kalan, ya da ameliyatı çok normal geçen, ama çok kan kaybı yaşayan bi sürü aynı tanıya sahip kişiye rastladım.
Bu tanıda plasenta rahim ağzında. Bu ne demek bir kan topağı var ve rahim ağzında olduğu için yorulma, ağırlık, ilişki gibi durumlarda ya da nedensiz rahimden ayrılmak isteyebilir. Bu durumda plasenta kanamaya başlıyor. Hatta bazen öyle artıyordu bu kanama mecburen bebeği almak zorunda kalıyorlar. Ya da 37. Haftadan sonra sancılarınızla plasenta rahim yoluna girebilir. Bu da riskli bir durum. O nedenle sancılarınız da gelmeden bebek alınmalı.
Yalnız çoğu gebelikte 32. Haftaya kadar plasentanım yukarı çıktığı söylenmiş. Umarım sizin de öyle olur. Benim çıkmadı