kedimekim Benim bir tane sağlıklı doğumum var oğlum 6 yaşında. İkinci gebeliğimde kromozom anomalisi yüzünden 17 haftalıkken kaybettim. Ama eşimle ban kromozom testi yapıldı vetemiz geldi yani tamamen tesadüfi bir durummuş. Şimdi ben fetal dna yaptırmak istiyordum ama artık onun beni çok strese soktuğunu fark ettim. Sonuçta sonuç ne çıkarsa çıksın bebeğimle ilgili alacağım kararı değiştirmeyecek o yüzden kendime gereksiz stres yapmak istemiyorum. Sonuçta onlarında yanılma payı var. Diyorum ki ilk önce 2li tarama yaptırayım sonra bir şey çıkarsa ona göre ilerlerim. Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız ?
Cancuu kedimekim öncelikle geçmiş olsun, ben olsam fetal dna yaptırırdım, kuzenim bu işle ilgileniyor en yüksek yüzdesi olan firmayz diyordu en azından için rahatlar
almila1723 kedimekim Öncelikle geçmiş olsun, tedirgin oluşunuzu anlıyorum fakat sonucu ne olursa olsun bu yolda devam edecekseniz niye fetal dna yaptırasınız ki zaten ikili tarama testi ve detaylı usg yapılacak. 15bin tl vermek mantıksız bana göre
sudeli4 kedimekim sana tavsiyem varsa imkanın 2 liyi yaptırma cnkü derslin baktığı setlere bakmadığı gibi yanılma payıds öyle yüksek ki. Bende riskli çıktı yazılar kırmızı yazıyor riskli gruptasınız diyor değerler olması gerekenin üstünde filan o gün muayeneye girene kdr kaç kez tansiyonum Düştü çok üzüldüm ve ne yaparım doğurur muyum doğurmaz mıyım düşüncelerine kapılıp sonrada böyle düşünüyorm diye kendime kızdım filan günlerce psikolojim öyle bozuldu tarifi yok yani .. fetal yaptırdım sonuç tertemiz çok şükür rabbime hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin 🙏 o yüzden 2 Li de riskli çıkma ihtimali hep var o psikolojiyi yaşama derim
kedimekim alyoo biliyorum ama firmaları araştırırken o kadar çok yanlış pozitif vakası okudum ki basit bir cinsiyeti bile yanlış raporlayanlar olmuş kafam hala çok karışık
champanne Bende ikili riskli çıkarsa fetal yaptırırız diyodum bebeğimde 12. Haftada ters kan akımı izlendi Dr zaten fetalin baktıgına iklinin bakmadıgını söyledi o yüzden ikisini aynı gün yaptırdım. İmkanınız varsa fetalin güvenilirliği yüksek tüm gebelik boyunca acaba mı diyeceğinize içiniz rahat etmiş olur
kedimekim champanne benim gebeliğimde olan çok mikro düzeyde bir kromozom anomalisiymiş sordum zaten o kadar mikro seviyeyi fetal de ölçmüyormuş. Bende detaylı bir usg nin daha mantıklı olduğu kanısındayım 2li taramadan daha çok
kedimekim almila1723 ben aslında 2li taramayı bile formaliteden yaptırıcam çünkü bence detaylı usg daha önemli çünkü bebeğimde olan kromozom anomalisi çok mikro seviyedeydi fetal zaten onu test edemiyormuş o yüzden böylesi daha mantıklı geliyor ama bi taraftan da yanlış mı yapıyorum acaba diyorum
alyoo kedimekim Ama fetali cinsiyet odaklı yaptırımayın doktora bunu söylediğimde de tepki vermişti haklıydı hastalık için yapılması gerek
Cancuu kedimekim Panorama anadolu yakasında çalışıyor diğer yakadaysanız başka bi arkadaşı yardımcı olacaktır aynı firmadan☺️ başka bi şehirdeyseniz de vardır diye umuyorum firma yetkilisi
kedimekim alyoo yok zaten cinsiyet önemli değil örnek vermek amacıyla demiştim. Bilmiyorum kafam inanılmaz karışık şuan 10. Haftadayım bu hafta içinde karar vermem lazım 5 şubatta randevum var
fdegirmencii Doktorum ikili test yine de isteyeceğim senden dedi o yüzden ben de ikili testte problem çıkarsa yaptırırım fetal dna diye düşündüm. Seni strese sokuyorsa ve zaten her türlü devam ettirmek isteyeceksen bence de gerek yok ama sen yine de bir doktorunla konuş derim umarım sağlıkla kucaklarımıza alabiliriz ☺️
alyoo kedimekim Hakkınızda hayırlısı olsun gerçekten kafa karıştırıcı her anlamda. Sağlıkla kucağımıza alalım🙏
Aykerny kedimekim bende illk ikili tarama yaptırdım sonuç temiz gelince fetal yaptırmadım Allah korusun kötü gelseydi o zaman yaptıracaktım
dia903_ Benim de sağlıklı bir oğlum var şuan tekrar hamileyim ikili tarama yaptirdigim zaman risk göründü fetal DNA yaptırdım sonuç temiz çıktı %99.9 doğru sonuç çıkıyor, sizin için de hakkınızda hayırlısı olsun inşallah bebeğiniz sağlıklıdır 🤲🏻❣️
dalyaluna35 Haftada bedensel anomali yüzünden bebegimi kaybettim tüm genetik ve fetal dna temizdi. Yeniden hamile kaldığımda fetal dna yaptıracağım icimde bir sey kalıp devamlı onu düşünmektense yaptırıp rahatlamayı tercih ediyorum
kedimekim dalyaluna35 ben aslında tam tersine bebeğimin gayet iyi olduğunu düşünüyorum içimde hiç kötü bir his yok o yüzden aklımı karıştırmak hiç istemiyorum