ozgeland Ben doğuma kadar memnundum yani ultrasonla bakması falan iyiydi, normal doğum kolay olsun diye bi liste verdi onları yaptım aslında evde fakat bende gebelik şekeri vardı en son gittiğim muayenede gebelik şekerim olduğunu 39-40 haftaların riskli olduğunu söyledi, ve çatı muayenesi yaparken bilerek rahim ağzını uyardığını söyledi doğun başlasın diye. Ben şu an düşünüyorum bu uygulama da sağlıklı giden gidişatı bozdu bence çünkü o gün benim nişanım geldi. Sonrasında pazartesi suni sancıyla doğumu başlayacağını söyledi ben daha öncesinde çevremden bildiğim için suni sancı istemediğimi riskli bir durum varsa sezeryan istediğimi söyledim. Yani ya sezeryan ya da kendi doğal sancılarınla normal doğum konusunda ısrar ettim ama bana aşırı dil döktü, “suni sancı olduğunu asla anlamayacaksın, çok yavaş vereceğim kendi sancından asla bi farkı olmayacak, en düşükten başlayacağım bende yanında olacağım vs vs bir sürü şey saydı. Bende kabul ettim. Pazar günü suyum geldi ve hastaneye gittik, orada Aynur diye bir ebe vardı Allah düşmanıma bile göstermesin başka da kimse yoktu. Ebe doktorla konuştuğunu söyledi ve direk suni sancı serumu bağladı oysaki belki bir kaç saat içinde kendi sancım başlayacaktı çünkü hafif belim ağrıyordu asla beklemediler. Şu an düşünüyorum da bilerek beklemediler sonuçta yer işgal ediyorum hastanede. Yanımda olacağını söyleyen gonca hanım hiçbir zaman gelmedi aramadı sormadı. Bastıkları suni sancı 30 saniyede bir gelen hamile kadınların artık doğum son anlarında çatala çıktıklarında geldiği aralıkta ve şiddette verildi. Bazen sancı ara bile vermiyordu üst üste 2 üst üste arasız 3 defa geliyordu. Şu an düşünüyorum da resmen deve çatlatır gibi bi iki saat içinde açmaya çalıştılar zaten bi iki saat içinde 6 cm civarına kadar geldi. Ebe serumu çekti ama doğum hiç ilerlemedi. En son arayın gonca hanımı sezeryane gelsin diye söyledik sezaryene geldi sadece düzgünce konuşmadı bile. Sonrasında kesiğimin orta hattı mikrop kapmış ameliyatta irin toplamış 1 ayda öyle uğraştım neler çektim lohusa halimle. Çok kötü bir tecrübe yaşadım. Zaten liv genel merkezine de şikayet ettim. Size tavsiyem yok çünkü belki size başka davranır bilemiyorum kötü bir tecrübeyse de öncesinde belli olmuyor