feslegen1 Amin inşallah, ne yerdeyim ne gökte derken o kadar haklısın ki, Rabbim içine ferahlık versin inşallah. Anneye zararı konusunda, açıkçası bebeğin ilerleyen zamanlardaki durumu değişken olabildiği için bir sürü senaryo var. Bana anne karnında bebeğin ölebileceği söylenmişti ve parça parça suyum geliyordu, 22-25.haftalar arası. Biz 25te sonlandırdık. Başka bir arkadaşla konuştum, sonlandırmaya cesaret edemedim ama doğuma yakın bebek karnımda ölmüş, 4 saat ameliyatla zor kurtardılar beni canımdan oluyordum dedi. Diğer çocuklarım annesiz kalacaktı dedi. Bebeğin suyunun azalıyor olması risk oluşturuyor anladığım kadarıyla. Hidrosefalide de hiçbir şey olmasa bile bebek için acılı bir süreç bekliyor demişlerdi. Bana hiç umut verici konuşma yapan olmadı maalesef. Doktorla rahme verebileceği zarar konusunda konuşabilirsin, insan sağlıklı bir evlat sahibi olmak istiyor gerçekten, gebelik devam ederse bunun riskleri nelerdir onları görmüş olursun. Olur da bebekte ilerleme olmaz, gebelik aynı seyrinde devam ederse de zorlu süreç senin için değil bebek için devam ediyor olur. Bunun kararını almak hayatımdaki en zor şeydi. Yattım kalktım dualar ettim, Rabbim doğrusunu içime ver diye. İnsanın yavrusundan kopması dünyanın en zor şeyi, ama hayırlısı neyse Rabbim ona karar aldırsın size.