guleeanne Elatalay evet detaylıda her şey yolundaydı ben de sizde oldu gibi önceden hiç bir sorun yoktu yeni çıktı
Elatalay guleeanne insallah guzel sonuclanir gebeligimiz canim takmak istemiyorm ama elimde olmuyo.tabiki bisey olsa bile rabbim vermis o benim evladm ama insan yinede duygularina engel olamiuo
nur_say Elatalay doktor ablama çocuğun kafası büyük demiş. Ablamda hocam sizinde kafanız büyük demiş. Ablam 41+6 da 4 kiloya yakın normal doğum yaptı. Maşallah yeğenim gayettte sağlıklıydı. Şuan 4.sınıfa gidiyor. Takılmayın böyle şeylere hamileliğinizin tadını çıkarın.
Elatalay nur_say ay beni guldurdun ya 🤣 sabahtan beri gulmemistm.iyi demis doktora bana kizimin kafasini sordular 37 cm dogmus normalde 34 falan olur ya.
guleeanne Elatalay amin inşallah ikimizde sağ salim bebeğimizi kucağımıza alırız bebişler sağlıklı mutlu huzurlu bebekler olur
gvnrzz Elatalay bizim de öndeydi kafası hatta doguma yakın 4 haftaya kadar önde cıktı. 37 cm dogdu. Perinatolojiye gittim kafasını inceledi hiçbi sorun yok genetik dedi zaten benim kafam da bebekken vucuduma göre büyükmüş. Sizin bide ilk cocugunuzun da büyükmüş hiç sıkıntı etmeyin. Detaylıya girmişsiniz ve sorum görmemiş. Eger ileri haftalarda doktorunuz benim gibi yönlendirirse siz de görünürsünüz tekrar. Su an hamileyim aynı sey olacakmı ben de merak ediyorum abisi gibi olursa önde gider
Afranurdur Merhaba, abartmıyorsunuz. Benim bebeğim için de iki hafta önde diyor doktor yani ciddi bir sorun gibi. Fetal dna yaptırdık şeker yüklemesi yaptırdım hiçbir sorun çıkmadı demek ki olabiliyor yani böyle şeyler diye düşündün
Elatalay @Sevgiiss @uzunlar @Havin49_ @Ruyasekr2089 @guleeanne @kavalakurabiyesi @Moz @Afranurdur @gvnrzz Kızlar 20.haftada gittigim pernatoloji uzmaniyla iletisime gecmistm aradi dun ucretsiz muatene icin cagirdi.basi govdesi onden gidiyo bacaklarindaki femur kemigi 10 gun kadar geride hatta nerdeyse 2 haftaya yakin.dediki yani seninde bacaklarin kisa benim boyum 1.53 annem ablam benim gibi.tek basina ben bacaga bakarak down yada cuce denmez dedi zaten yuzune bakilirsa kaba bi yuzu yok ccougun dedi.beynine tekrar bakti kalbine bakti hicbir problem.yok.istersen kordondan kan aliniyo yaptr ama dusuk ihtimalde olsa bebegin ölum riski var dedi.29+1de 27+6 cikti yani bacak femur kemigi.cok iyi bi doktor ben 5800 vermistm detayli icin 1 saat bakmisti.yine 2 de girdm 3 de ciktm saolsn ucret talep etmedi.dua edin bana kizlar insallah yakalar haftasini kalsiyum almaya ozen gostericem internette oyle yaziyo
Ruyasekr2089 Elatalay rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. İnşallah haftasını yakalar siz stres yapmayın bu süreçte inşallah bir şey olmaz🙏🏻
gvnrzz Elatalay ya doguma kadar bu ölçümler de değişiyor. Bi ileri bi geri. İnsallah o da haftasını yakalar
Havin49_ Elatalay Allah’ın izniyle hiçbişey olmaz Cnm sen yine kontrollerini ilaçlarını aksatma Allah’ın izniyle hiçbişey olmaz
Moz Elatalay genetik bence sizin de boyunuz kısa olduğuna bebeğin femurunun uzun olmaması normal.Fetal dna yaptırmadıysanız ataşehir genetik tavsiye ederim.Sizden sadece 1 tüp kan alıyorlar nerdeyseniz yanınıza gelip alıyorlar ve sonuç 8 günde çıkıyor
biranneadayi1 Ya ben bu yüzden hamileyken fetal dna testi yaptırdım, bence maddi durumu olan, bir şekilde bu test için para ayırabilecek olanlar varsa yaptırsın, keşke siz de yaptırsaydınız, yani bu şekilde stres olacağınıza içiniz rahat ederek devam ederdiniz
sevgideniz23 biranneadayi1 sonu gelmiyor ki fetal yaptırdım riskli bi durum görmediler şimdi de amniyosentez istediler. Fetalde sorun yoktu diyorum belki çok nadir görünen bi durum vardır fetalin taramadığı diyor. Ciğerinde su varmış bebeğimin çözmeye çalışıyorlar..
Sibelakta Elatalay size söyle söyim benim ilk hamileliğimde bebeğin kafsı önden gidiyor doğsads fazda yaşamaz vucudundan büyük kafası olur dediler riskli gebelikde takip altına alındjm 25 haftalık bebeğime kıymamm gerkti söylendi eşimde gelen allahdan dedi bende aynı şekilde kabul etmedik başka doktorlara gittik özele gittik evet önde ama dedikleri gibi bişey deyil normal babasıda koca kafalı felan dedi doktor cok icim rahatladı cok güvenilir bi doktor anadolu yakasında yanıldı gözükmedi cok da uygun muane ücrefi var aklındakü bütün herşwyi swn sormadan cevaplıyor ama anne olarak kortkum yine sonra oğlım doğdu cok sağlıklı bi brbek kücük kafası vaddı şu an 6 yaşında babası gibi iri ve kafası normal babası gibi 2 cocuğmda da kafası büyğk aldır dediler yine o güvrndim doktora gittik bi sıkıntı yok 2 cocuğum 2 bucuk yaşında allaha şükür bişey yok babası gibi iri ve bi tık büyük herkez yok kücük diyor kafası şu an 3 cocuma hamileyim doktor kafası büyük dedi yine ben genetik genetik dedim doktır şaşırdı korkmayın insanların piskoljisini bozulyolar
sevgideniz23 Oğlumda da hep iki hatta üç hafta önde gitti kafa ve gövde bacak kısaydı 6yaşına geldi bi sıkıntımız yok. Şimdi kızıma hamileyim 29 haftalık yine bacak boyu haftasında ama gövde ve kafa üç hafta ilerde. Ama suyu aşırı fazla olduğu için amniyosentez önerde perinatolog sonuç bekliyoruz bakalım.
Elatalay sevgideniz23 benimde su sınırda dedi.testler icin artik sonlandirmayi zaten dusunmuyosan pesine dusme bence genetik dedi sende kisasin dedi
biranneadayi1 sevgideniz23 ah çok pardon , bilmiyordum. Umarım sorun çıkmaz, perinatologa göründünüz mü , olumlu konuştu mu
sevgideniz23 Elatalay benim suyum sınırdanda ötede haftaya iki litre su tahliye edelim de rahatla dedi yatmak kalkmak nefes almak zulüm sanki ikiz taşıyorum gibi. Ultrason ölçümlerine çok güvenmiyorum açıkçası oğlumda da çok kilolu dört kiloyu aşar doğuma kadar dedi dr 3300 doğdu yavrum. Bende kısayım ne yapalım kısa da olabilir.