Kızlar bende ssvd adayı olarak pozitif hikayemi yazmak için heyecanla bekliyordum ama 40+2 de doktorumun önerisiyle gündüz kaynattığım hurma suyuyla hint yağını karıştırıp içtim gecesinde 3-4 dakikada bir 40-50 saniye süren sancılar başladı aslında uzun süre evde beklemeyi planlıyordum ama bebek hareketlerinde azalma olduğu için hastaneye gittik açılma 1 cmdi ama kasılma sıklığı ve şiddeti fazlaydı. Nst de kasılma geldikçe bebeğin kalbinin yavaşladığını gördüler bebek kasılmaları karşılayamıyor açılman da bu sıklığa göre çok az rüptür riskin çok fazla dendi sezaryene karar verdik ve bir hafta önce ne yazık ki sezaryen doğum yaptım. Bu arada hint yağının yarısını doğumdan üç gün önce içtim aynı şekilde sancım başladı 2 dk da bir olunca hastaneye gitmiştik yarım cm açıklık var yatış yapalım dendi ama ben eve gitmeyi tercih ettim ertesi gün sancım bitmişti. Üç gün sonra da kalan yarısını içtiğimde yukarıda anlattığım gibi sonuçlandı. Yani o kadar sancıya üç günde sadece 1 cm açılmam olmuştu. Ben keşke içmeden gününü bekleseydim diyorum şimdi en azından belki kendi başlayıp normal doğumla sonuçlanabilirdi. Neyse ki bebeğimde bende sağlıklıyız ona şükrediyorum 💙