Nurhyat01
40+1de doğurdum rahim ağzım arkaya dönüktü, kafası tam basıyordu kızımın ama rahim arkaya dönük olduğu için açılmayı ilerletememişti. Rahim ağzım muayene ile öne getirildi ve doğumum bu müdahaleden sonra 4 saatte gerçekleşti.
Ogüne kadar başlasın diye ananasın göbeği, günde 6-7 hurma, ahududu yaprağı çayı (günde 2), temizlik, merdiven inme çıkma, yürüyüş, aksak yürüyüş, YouTube da hamile arkadaşım var onun videoları, otururken koltukta değil de pilates topunda oturma (daire çizme, hafif yaylanma, öne arkaya gitme vb.), gün içinde aklıma geldikçe yere çömelme, korunmasız ilişki, ördek yürüyüşü, popo yerde ayaklarla ilerleme, lansinoh kremle meme masajı, parklardaki kondisyon aletlerindeki merdivene benzer alette 4-5 dakika geçirme gibi şeyler yapmıştım. Son olarak 39. Haftada membran sıyırma yaptı doktorum bu müdahaleden sonra nişanım geldi, 2 gün sonra akşam da (40+0) suyum sızmaya başladı, suyumun geldiği günün sabahı zaten suni ile başlatılacaktı doğumum ama suyum sızmaya başladıktan sonra sancılarım gece başladı, sabahına anlaştığımız saatte gittim, dediğim gibi muayene edildi rahim ağzı öne çekildi 4 cme kadar doktor desteği ile genişletildi rahim ağzım bu işlemden sonra da bi kaç ıkınmada doğumum oldu. Bir de suyumun geldiği günün sabahı ve ondan önceki hafta yerleri dört ayak üstünde ellerimle silmiştim. Belki başlatamadım fizyolojik sebep nedeniyle ama doğumumu çok kolaylaştırdı bunlar.
Doktorunuzla membran sıyırma hakkında konuşun isterseniz, doğumu direkt sunisiz başlatma etkisi olan tek müdahale bence. Biraz da siz desteklerseniz sizde başlatabilir